GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρώην διευθυντής CIA κατά Τραμπ: Επιχειρεί να "πνίξει" την έρευνα για τη ρωσική ανάμιξη

Ο πρώην διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν υποστήριξε σήμερα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακάλεσε την άδεια πρόσβασής του σε α...

Ο πρώην διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν υποστήριξε σήμερα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακάλεσε την άδεια πρόσβασής του σε απόρρητα εθνικής άμυνας με σκοπό να φιμώσει τους επικριτές του και να πνίξει την έρευνα για τους δεσμούς του με τη Ρωσία.
Σε ένα βιτριολικό άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα New York Times ο Μπρέναν δηλώνει ότι η απόφαση την οποία ανακοίνωσε χθες ο Λευκός Οίκος ήταν "πολιτική".
"Σαφώς, ο κ. Τραμπ θέλει με κάθε τίμημα να προστατευθεί και να προστατεύσει τους ανθρώπους γύρω του", γράφει ο πρώην επικεφαλής της CIA, θεωρώντας ότι πρόκειται "για μια απόπειρα να φιμώσει, τρομοκρατώντας τους, εκείνους που θα τολμούσαν να τον αψηφήσουν".
Ο Μπρέναν, που υπήρξε διευθυντής της CIA κατά τη δεύτερη θητεία του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, από το 2013 μέχρι το 2017, ισχυρίζεται επίσης ότι οι διαβεβαίωσεις του Τραμπ πως δεν υπήρξε καμία αθέμιτη σύμπραξη μεταξύ του προεκλογικού επιτελείου του και της Ρωσίας είναι "με μια λέξη, ανοησίες". "Τα μοναδικά ερωτήματα που παραμένουν είναι αν η σύμπραξη αυτή συνιστά μια εγκληματική συνωμοσία, αν υπήρξε παρεμπόδιση της δικαιοσύνης για να καλυφθεί οποιαδήποτε σύμπραξη ή συνωμοσία και πόσα μέλη της «Trump Incorporated» επιχείρησαν να εξαπατήσουν την κυβέρνηση ξεπλένοντας χρήματα και κρύβοντας τις χρηματικές συναλλαγές που κατέληγαν στις τσέπες τους", πρόσθεσε.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Wall Street Journal την Τετάρτη ο ίδιος ο Τραμπ παραδέχτηκε ότι η απόφασή του να ανακαλέσει την άδεια πρόσβασης του Μπρέναν συνδέεται με την έρευνα για τη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές του 2016. "Την αποκαλώ κυνήγι μαγισσών, πρόκειται για μια φάρσα", επανέλαβε, αναφερόμενος στην έρευνα αυτήν.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε επίσης ότι επανεξετάζονται οι άδειες πρόσβασης στα απόρρητα εθνικής άμυνας για τον πρώην διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Τζέιμς Κλάπερ, τον πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, την πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Ομπάμα, Σούζαν Ράις, τον πρώην διευθυνή της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας Μάικλ Χέιντεν και την πρώην υφυπουργό Δικαιοσύνης Σάλι Γέιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση