GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

CNN: Η Βόρεια Κορέα έχει απορρίψει όλες τις προτάσεις των ΗΠΑ για την διαδικασία αποπυρηνικοποίησής της

Η Βόρεια Κορέα έχει απορρίψει όλες τις προτάσεις που της έχουν κάνει μέχρι τώρα οι ΗΠΑ για την έναρξη της διαδικασίας της πλήρους ...

Η Βόρεια Κορέα έχει απορρίψει όλες τις προτάσεις που της έχουν κάνει μέχρι τώρα οι ΗΠΑ για την έναρξη της διαδικασίας της πλήρους αποπυρηνικοποίησής της, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν το χρονοδιάγραμμα, μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Η Πιονγκγιάνγκ έχει απορρίψει τις προτάσεις να καταστρέψει μέρος του πυρηνικού της οπλοστασίου στο εγγύς μέλλον ως χειρονομία καλής θέλησης και την επιμονή της Ουάσινγκτον οι κυρώσεις να παραμείνουν σε ισχύ ωσότου να έχει ολοκληρωθεί και επαληθευτεί η πλήρης αποπυρηνικοποίησή της, χαρακτηρίζοντάς τη στάση αυτή «γκανγκστερικού τύπου», ανέφεραν διπλωματικές πηγές στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN την Παρασκευή.

Η βορειοκορεάτικη κυβέρνηση αντέτεινε ότι έχει ήδη κάνει κινήσεις σε ένδειξη καλής θέλησης, επισημαίνοντας ιδίως την απόφασή της να αναστείλει τις δοκιμές πυραύλων και πυρηνικών όπλων και τον επαναπατρισμό των σορών πεσόντων Αμερικανών στρατιωτών, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Η Πιονγκγιάνγκ φέρεται να επιδιώκει η διαδικασία απαλλαγής της από το πυρηνικό της οπλοστάσιο να συμβαδίζει με την άμβλυνση της πίεσης των κυρώσεων.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν είχε δεσμευθεί στη συνάντηση κορυφής με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στη Σιγκαπούρη τη 12η Ιουνίου ότι θα επιδιώξει την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου. Αλλά δεν ορίστηκε κανένα χρονοδιάγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση