GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Guardian: Ο Κουφοντίνας μεταφέρθηκε σε πολυτελή ανοιχτή φυλακή

«Φυλακές πολυτελείας» χαρακτηρίζει σε άρθρο του ο Guardian, τις αγροτικές φυλακές του Βόλου, στις οποίες μεταφέρθηκε ο Δημήτρης Κο...

«Φυλακές πολυτελείας» χαρακτηρίζει σε άρθρο του ο Guardian, τις αγροτικές φυλακές του Βόλου, στις οποίες μεταφέρθηκε ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Στο κείμενο γίνονται αναφορές στις αντιδράσεις από ΗΠΑ και Τουρκία και παρατίθενται οι ανακοινώσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι κάποτε τα μέλη της 17 Νοέμβρη ήταν στις πρώτες θέσεις της λίστας των καταζητούμενων των ΗΠΑ.

Το άρθρο υπενθυμίζει επίσης την κριτική που έχει δεχθεί η κυβέρνηση για «μεταχείριση με το γάντι» του εκτελεστή της οργάνωσης, με αφορμή τις άδειες εξόδου, που έχει λάβει.

«Η ελληνική κυβέρνηση έρχεται αντιμέτωπη με αυξανόμενες αντιδράσεις για την απόφασή της να μεταφέρει το ηγετικό στέλεχος της 17 Νοέμβρη από φυλακές υψίστης ασφαλείας σε φυλακές "πολυτελείας" ανοιχτού τύπου» αναφέρει η βρετανική εφημερίδα. «Ουάσιγκτον και Άγκυρα συμμετείχαν στη δημόσια κατακραυγή για την μεταγωγή του εκτελεστή σε αγροτικές φυλακές, όπου θα μαζεύει φρούτα και θα καθαρίζει» συμπληρώνει.

Επιπλέον θυμίζει συνοπτικά τη δράση της οργάνωσης, ενώ επισημαίνει και τις αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου στο εσωτερικό της χώρας, που όπως αναφέρει, εξακολουθεί να είναι σε αναταραχή από την αποτυχία των αρχών να προστατεύσουν τους πολίτες από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής.

Τέλος γίνεται αναφορά και στα όσα υποστηρίζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης ότι δεν πρόκειται για ειδική μεταχείριση απέναντι στον Κουφοντίνα ούτε και θα μπορέσει να υποβάλει αίτηση πρόωρης αποφυλάκισης όταν θα συμπληρώσει 19 χρόνια στη φυλακή. «Η εκτέλεση της ποινής θα συνεχιστεί κανονικά. Η μεταφορά δεν αποτελεί ειδική μεταχείριση, μείωση της ποινής ή μερικώς ελεύθερη παραμονή» δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση