GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουρουμπλής: Το Λιμενικό έσωσε πάνω από 700 ανθρώπους χωρίς να υπάρξει ο παραμικρός τραυματισμός

“Το Λιμενικό Σώμα έσωσε πάνω από 700 ανθρώπους, χωρίς να υπάρξει ο παραμικρός τραυματισμός” είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγ...

“Το Λιμενικό Σώμα έσωσε πάνω από 700 ανθρώπους, χωρίς να υπάρξει ο παραμικρός τραυματισμός” είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη.
Στο ερώτημα εάν αισθάνθηκε την ανάγκη να παραιτηθεί ο κ. Κουρουπλής απάντησε μεταξύ άλλων: “Η αντιπολίτευση έχει ζητήσει την παραίτηση όλης της κυβέρνησης. Το Λιμενικό Σώμα έσωσε πάνω από 700 ανθρώπους, χωρίς να υπάρξει ο παραμικρός τραυματισμός. Θυμάστε τι είχε γίνει με την περίπτωση του Σάμινα; Όπου οι μισοί άνθρωποι χάθηκαν λόγω της μη ορατότητας από τις προσπάθειες που έκαναν τα αλιευτικά σκάφη. Εδώ, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες έγινε μία καλή προσπάθεια και είχε ένα καλό αποτέλεσμα... Είναι μία αντιπολίτευση η οποία για τα αίτια όλης αυτής της καταστροφής έχει βαρύτατες ευθύνες”.
“Εκείνο που νομίζω ότι πρέπει να συζητήσουμε όσο περνάει ο χρόνος και βλέπουμε με μία πιο ψύχραιμη ματιά όλα όσα βρέθηκαν σε εξέλιξη εκείνες τις μέρες είναι να ψάξουμε τις αιτίες που μπορεί αν κάνουμε μία προσπάθεια όλοι μαζί να τις περιορίσουμε... Σε μία επιχείρηση αυτού του μεγέθους, όταν τη δει κανείς μετά μπορεί να διαπιστώσει και λάθη και αδυναμίες, αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορεί να χρεώσει με αβασάνιστο τρόπο τα πράγματα. Χρειάζεται να γίνει έρευνα, να δούμε ακριβώς τι έγινε” σημείωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και πρόσθεσε:
“Η κυβέρνηση είναι έτοιμη αυτά τα λάθη τα διαχρονικά και τις αιτίες που έχουν γεννήσει τα ζητήματα αυτά να τα αντιμετωπίσει. Η κυβέρνηση αυτή εκείνο που νομίζω ότι έχει να κάνει είναι να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα τις αιτίες. Τα υπόλοιπα είναι θέματα για να βρισκόμαστε σε μία συζήτηση... Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να πέσουν όλα τα τοιχία που εμποδίζουν την πρόσβαση στη θάλασσα και δεύτερον να ανοίξουν οι δρόμοι... Είναι μία υπόθεση διαχρονική που αφορά όλο το πολιτικό σύστημα”.
“Η κυβέρνηση αυτή έχει μπροστά της έναν πολύ σημαντικό πολιτικό χρόνο, για να ξεδιπλώσει πολιτικές που θα καταδείξουν και θα καταγράψουν στη συνείδηση του κόσμου ότι είναι κάτι το διαφορετικό. Η κυβέρνηση αυτή κινήθηκε κάτω από περιορισμούς λόγω όλων αυτών των θεσμών που επέβαλλαν τη δική τους λογική. Από τον Αύγουστο και μετά μέχρι τις εκλογές, νομίζω έχει μπροστά της έναν πολιτικό χρόνο για να διαμορφώσει ένα εντελώς διαφορετικό πολιτικό περιβάλλον. Ο Τσίπρας θα το αλλάξει το κλίμα και θα πάρει τις εκλογές, γιατί ο κόσμος τον εμπιστεύεται ότι είναι ένας άνθρωπος που κάνει μία μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει τα κακώς κείμενα σε μία χώρα που έχουν ρίζες διαχρονικές δεκαετιών” ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση