GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπακογιάννη: Ο Ερντογάν είναι "μάστορας" στο να γυρίζει καταστάσεις- Σύντομα θα κάνει "τούμπα" σε σχέση με τις ΗΠΑ

"Μέσα στο δύσκολο καλοκαίρι ακούσαμε και μια καλή είδηση", ανέφερε εμφανώς ευχαριστημένη για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων σ...

"Μέσα στο δύσκολο καλοκαίρι ακούσαμε και μια καλή είδηση", ανέφερε εμφανώς ευχαριστημένη για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Realfm 97,8 και τον Βασίλη Λυριτζή.
Μάλιστα, η κα. Μπακογιάννη, θέλησε να δώσει και εκείνη τα συγχαρητήριά της στους στρατιωτικούς αλλά και τις οικογένειές τους, λέγοντας ότι "οι δύο αυτοί άνθρωποι κράτησαν τη σημαία ψηλά".
Η Ντόρα Μπακογιάννη κατέθεσε την δική της εκτίμηση για τους λόγους που οδήγησαν στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών: "Είναι κυρίως ένα μήνυμα προς την Ευρώπη, τώρα που τα πράγματα είναι δύσκολα με την Αμερική. Είναι ένα μήνυμα προς τις αγορές. Η τουρκική λίρα ανέβηκε οκτώ μονάδες. Η πίεση στην τουρκική οικονομία είναι τόσο πολύ μεγάλη που πρέπει οπωσδήποτε να βρει τρόπο να εξομαλύνει τις σχέσεις του με Ευρώπη και ΗΠΑ.
Έχω την αίσθηση ότι θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα και άλλα πράγματα εντελώς διαφορετικά. Σε άλλα πράξαμε ορθά. Έχουμε αρχές ως χώρα. Το κράτος δικαίου είναι ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Δεν συγκρινόμαστε με την Τουρκία. Εμείς καλούμαστε να σεβαστούμε τον εαυτό μας. Όταν ο Άρειος Πάγος αποφασίζει να αφεθούν (οι Τούρκοι που συνελήφθησαν μία ημέρα πριν φτάσει ο Ερντογάν στην Αθήνα), με εντολή του κ. Κοντονή, αυτό δεν επετράπη. Δεν είναι η πρέπουσα συμπεριφορά. Όταν επικαλείσαι τα δικαστήρια πρέπει να δείχνεις και τον πρέποντα σεβασμό".
Όσα αφορά την κρίση που έχει ξεσπάσει στις σχέσεις ΗΠΑ- Τουρκίας, η Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε: "Ο Ερντογάν ο οποίος είναι 'μάστορας' στο να γυρίζει καταστάσεις, είναι υπό πάρα πολύ μεγάλη πίεση αυτή τη στιγμή. Θα τον αφήσει τον πάστορα γιατί έμπλεξε με τον Τραμπ και ο Τραμπ δεν παίζει. Εκτιμώ ότι το μέλλον της Τουρκίας είναι ένα μέλλον το οποίο πρέπει να έχει ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Ο Ερντογάν είναι πραγματιστής ο οποίος ξέρει ότι η Ρωσία δεν μπορεί να τον στηρίξει οικονομικά. Θα κάνει 'τούμπα', κατά τα πρότυπα της ελληνικής 'τούμπας', πολύ γρήγορα και δεν θα υπάρχει θέμα με τον Τραμπ".
Τέλος, ερωτηθείσα για τις σχέσεις Ελλάδας- Ρωσίας μετά την απομάκρυνση των διπλωματών, η κα. Μπακογιάννη εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της για τους χειρισμούς της κυβέρνησης. "Έχουμε μία κυβέρνηση η οποία αρνείται την οποιαδήποτε συναίνεση στο χώρο της εξωτερικής πολιτικής από την πρώτη μέρα που ορκίστηκε. Αρνείται να ενημερώσει τη Βουλή. Εάν θεωρεί η κυβέρνηση, ότι έχει τον οποιοδήποτε λόγο να αρνείται να ενημερώσει τη Βουλή των Ελλήνων και την αρμόδια επιτροπή στο σύνολό της, το ελάχιστο που έπρεπε η κυβέρνηση να κάνει, ήταν να καλέσει τους εκπροσώπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των άλλων κομμάτων και να τους ενημερώσει. Είναι δυνατό η αξιωματική αντιπολίτευση να μαθαίνει ότι υπάρχει τέτοιου είδους κρίση στις ελληνορωσικές σχέσεις ότι γίνονται απελάσεις εκατέρωθεν και η αξιωματική αντιπολίτευση να μην έχει καμία ελληνική, εθνική ενημέρωση;... Το φαντάζεστε να συμβαίνει αυτό σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή Δημοκρατία; Συμβαίνει όμως, στην Ελλάδα των Τσίπρα- Καμμένου. Είναι πρωτοφανή αυτά τα πράγματα. Είναι ντροπή. Ότι γνωρίζω είναι από μη ελληνικές πηγές. Η αντιπολίτευση βεβαίως, θα πράξει ότι θεωρεί ότι είναι επιβεβλημένο και εθνικά σωστό, ασχέτως από τη συμπεριφορά των κυβερνώντων".
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση