GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η διευθύντρια του Βυζαντινού Μουσείου: Πρέπει να ελεγχθεί εάν είναι επαρκής ο τρόπος φύλαξης των εκθεμάτων

"Πρέπει να ελεγχθεί εάν είναι επαρκής ο τρόπος φύλαξης των εκθεμάτων στα μουσεία". Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η διευθύντρια τ...

"Πρέπει να ελεγχθεί εάν είναι επαρκής ο τρόπος φύλαξης των εκθεμάτων στα μουσεία". Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η διευθύντρια του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Κατερίνα Δελλαπόρτα, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Βασίλη Λυριτζή, σχετικά με το περιστατικό βανδαλισμού στο Μουσείο.
Να θυμίσουμε ότι όπως διαπιστώθηκε, δύο γυναίκες είχαν πάει ως επισκέπτριες στο Μουσείο, αλλά όχι για να δουν τα εκθέματα, όπως αποδείχθηκε. Περιδιάβαιναν τους χώρους και ράντιζαν εικόνες, επιγραφές, ψηφιδωτά, τοίχους κ.α. με ένα υγρό, το οποίο ήταν baby oil.
"Οι χώροι του Μουσείου παρακολουθούνται 24 ώρες το 24ωρο από 123 κάμερες ασφαλείας. Την ώρα που έγινε το περιστατικό, υπήρχαν 25 άτομα προσωπικό φύλαξης. Από αυτά μόνο τα δύο υποψιάστηκαν περίεργη συμπεριφορά στον χώρο ευθύνης τους και γι' αυτό και εκεί, δεν εντοπίζονται ζημιές. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει χώρος που να μην πέρασαν αυτές οι 'κυρίες' και να μην άφησαν τα αποτυπώματά τους πασαλείβοντας τα πάντα μ' αυτό το υγρό.
Δυστυχώς, από τις ξύλινες επιφάνειες δεν έχει αφαιρεθεί. Ειδικά σε έναν σπάνιο Κοπτικό Σταυρό του 6ου αιώνα. Δεν ξέρω τα κίνητρα ποια είναι αλλά έκαναν ζημιά", ανέφερε η κα. Δελλαπόρτα.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση