GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπαλάφας: Στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα πρέπει να δούμε την αμφίπλευρη διεύρυνση

"Ένα από τα πράγματα που πρέπει να δούμε στο νέο κυβερνητικό σχήμα είναι η αμφίπλευρη διεύρυνση. Τα κόμματα που προσπάθησαν να παίξο...

"Ένα από τα πράγματα που πρέπει να δούμε στο νέο κυβερνητικό σχήμα είναι η αμφίπλευρη διεύρυνση. Τα κόμματα που προσπάθησαν να παίξουν ένα κεντρικό ρόλο στο πολιτικό παζλ, βασισμένα στις ιδέες, στην πολιτική πραγματικότητα, πάντα επιχειρούσαν μία στοχευμένη ή αμφίπλευρη διεύρυνση. Σημασία έχει να υπηρετούμε τις ίδιες ιδέες για τη σύγχρονη αριστερά του 21ου αιώνα. Τιμώ όλα τα πρόσωπα", δήλωσε μεταξύ άλλων ο απερχόμενος υφυπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας.
"Η αριστερά δεν μπορεί να είναι αυτή που ήταν πριν από 50 και 100 χρόνια. Η αριστερά με τα αντίστοιχα κυβερνητικά σχήματα, με κορμό- πυρήνα την αριστερά, είναι φυσικό να θέλει να επικοινωνήσει με ακροατήρια τα οποία παλαιότερα είχαν κάποιες επιφυλάξεις", πρόσθεσε ο κ. Μπαλάφας τονίζοντας ότι "το δύσκολο στην πολιτική, όπως και στη ζωή, είναι οι συγκλίσεις, να αναζητάς και να βρίσκεις τα κοινά σημεία. Όχι οι αποκλίσεις και η σύγκρουση".
Αναφερόμενος στη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, ο Γιάννης Μπαλάφας επισήμανε ότι λειτούργησε θετικά. "Τιμώ τη συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο, λειτούργησε επ' αγαθώ της πατρίδας και της πορείας για την έξοδο από το μνημόνιο και εξακολουθεί να λειτουργεί θετικά αυτή η συνεργασία", ανέφερε χαρακτηριστικά.
"Είναι θέμα στρατηγικής, σε εκείνη τη φάση δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα, δεν έπρεπε να ξαναπάμε σε καινούριες εκλογές και υπήρξε μία προγραμματική βάση για συνεννόηση με τους ΑΝΕΛ η οποία τηρήθηκε", πρόσθεσε.
Επίσης, ο κ. Μπαλάφας εκτίμησε ότι''θέλουμε να διαμορφωθεί ένας προοδευτικός πόλος με σύγχρονους όρους που περιλαμβάνει πρωτίστως δυνάμεις σοσιαλδημοκρατικές, οικολογικές, ανεξάρτητες, αριστερές, προοδευτικές δυνάμεις. Είχα την άποψη της σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων και όταν ήμασταν εκτός Βουλής, ως συνασπισμός στο 3% και 3,1%".
Για την αποχώρησή του από το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής σχολίασε: "Αυτά έρχονται και παρέρχονται. Δεν είμαστε επαγγελματίες, συνεχίζω και στη νέα φάση. Το βασικό είναι να υπηρετούμε τις ιδέες στις οποίες ταχθήκαμε όλα τα χρόνια. Θα βοηθάμε τον Δημήτρη Βίτσα όπου χρειάζεται και με τρόπους αποτελεσματικούς". "Πετύχαμε τον πρώτο στόχο που ήταν να βγούμε από τα μνημόνια και η κοινωνία να μην είναι νεκρή. Θα παλέψουμε την υπόθεση της διαφθοράς, θα παλέψουμε τις μεταρρυθμίσεις, όταν έρθει το μακεδονικό θα δούμε... Σημασία έχει ότι πετύχαμε ένα στόχο, δεν λέμε ότι είναι το εισιτήριο για τον παράδεισο αλλά δεν μπορεί κανένας λογικός άνθρωπος, Έλληνας, πατριώτης, να το απαξιώνει", κατέληξε ο Γιάννης Μπαλάφας.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση