GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσιρώνης: Πάνω στην κρίση είναι φθηνό και ανήθικο να εκμεταλλευτείς την τραγωδία του άλλου

“Όταν αυτή τη στιγμή βρίσκεσαι πάνω στην κρίση είναι τουλάχιστον φθηνό και ανήθικο να εκμεταλλευτείς την τραγωδία του άλλου, τη δική μας ...

“Όταν αυτή τη στιγμή βρίσκεσαι πάνω στην κρίση είναι τουλάχιστον φθηνό και ανήθικο να εκμεταλλευτείς την τραγωδία του άλλου, τη δική μας τραγωδία, για να αρχίσεις να λες ‘εγώ τα έλεγα’” είπε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Βασίλη Λυριτζή.
“Αυτή ήταν μία άσχημη στιγμή για εμάς τους Οικολόγους, το ότι δεν προλάβαμε το κακό ως κίνημα και ως κοινωνία και το αφήσαμε να γίνει” σημείωσε ο κ. Τσιρώνης και πρόσθεσε:
“Αισθανόμασταν συντετριμμένοι που αυτά τα είχαμε πει χρόνια πριν, από την άλλη μεριά αισθανόμασταν και πάρα πολύ άσχημα με τόσους πολλούς νεκρούς να βγούμε με μία στάση που θα μπορούσε να θεωρηθεί και χαιρεκακία. Δεν θέλαμε σε αυτές τις συνθήκες, την ώρα της κρίσης, την ώρα που μετρούσαμε νεκρούς να ήμασταν εκείνοι που θα βγαίναμε με το ‘εμείς τα λέγαμε’. Για εμάς στην κουλτούρα την οικολογική είναι μία άθλια στάση. Το ‘εμείς τα λέγαμε’ να το πεις πριν από την κρίση, για να προλάβεις την κρίση, για να μην έρθει η κρίση και όχι την ώρα της κρίσης, όταν αγωνίζονται οι πυροσβέστες για να σώσουν ανθρώπους”.
“Στον δικό μας νόμο το 50% των χρημάτων που παίρνουμε από αυτούς που πληρώνουν την αυθαιρεσία τους πηγαίνει στους δήμους για να κάνουν τις αναγκαίες απαλλοτριώσεις... Άρα χρειάζονται λεφτά και τα λεφτά τα βρήκαμε στον καινούργιο νόμο” δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και σημείωσε:
“Για εμένα η πολιτική προστασία δεν είναι θέμα προσώπων... Εγώ προτιμώ να είμαι υπεύθυνος παρά ανεύθυνος. Όταν έχεις μία θέση ευθύνης δεν σημαίνει ότι ξαφνικά τρως πάνω σου όλη την παθογένεια του παρελθόντος και του παρόντος. Όταν συμβεί μία καταστροφή, και καταστροφές δυστυχώς δεν πρόκειται να πάψουν να συμβαίνουν, δεν μπορείς να μηδενίσεις το ρίσκο. Εκείνο που κάνεις με την πολιτική προστασία είναι να μειώσεις τις επιπτώσεις”.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση