GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τζαβάρας: Δεν μπορούμε να λέμε ότι φταίνε η κλιματική αλλαγή και η αυθαίρετη δόμηση για να συγκαλύψουμε ευθύνες

Στη φονική πυρκαγιά και στις ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν αναφέρθηκε ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμ...

Στη φονική πυρκαγιά και στις ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν αναφέρθηκε ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Κώστας Τζαβάρας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Βασίλη Λυριτζή.
“Η ΝΔ μιλά για τη διάλυση που εμφάνισε το κράτος κατά την κρίσιμη στιγμή που η πολιτική προστασία έπρεπε να κάνει τη δουλειά της. Αυτή η ανεπάρκεια και από αυτές τις παραλήψεις των λειτουργών του κράτους έχουν χαθεί μέχρι στιγμής 91 άνθρωποι και άλλοι αγνοούνται. Πέραν του ότι αρχίζουν τώρα και δημιουργούνται υπόνοιες μήπως υπάρχει και κάποια απόκρυψη περιπτώσεων ανθρώπων που έχουν χαθεί” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τζαβάρας και πρόσθεσε:
“Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, βρήκαν ένα πρόσφορο τρόπο να υπεκφύγουν και να αλλάξουν θέμα συζήτησης λέγοντας ότι για όλα φταίει η αυθαίρετη δόμηση. Αυτό που δεν μας είπε όμως είναι τι έγινε με την Πολιτική Προστασία. Το θέμα της κατάσβεσης της φονικής φωτιάς ήταν η μία πλευρά του προβλήματος, αυτό όμως δεν είχε να κάνει με τη σωτηρία των ανθρώπων. Η διάσωση των ανθρώπων αποτελεί το κύριο έργο της Πολιτικής Προστασίας, η οποία δεν λειτούργησε και αυτό είναι το μεγάλο κενό... Υπάρχει σε εκκρεμότητα και μία άλλη έρευνα που αφορά άλλους 25 ανθρώπους που χάθηκαν για τις ίδιες ακριβώς παθογένειες, οι οποίες δεν είχαν να κάνουν με την κλιματική αλλαγή”.
“Η ΝΔ λέει όταν έχεις 100 νεκρούς, δεν γίνεται να μιλάμε για την επόμενη μέρα εάν δεν ξεκαθαρίσουμε τι έγινε την προηγούμενη. Η προηγούμενη ημέρα έχει παραλείψεις από ανθρώπους οι οποίοι είχαν τη δημόσια υποχρέωση να βοηθήσουν ώστε να αποτραπούν τα αποτελέσματα αυτά και είχαν για αυτό την ειδική νομική υποχρέωση... Όταν τίθεται θέμα για ευθύνες επί ζητημάτων Πολιτικής Προστασίας, είναι δεδομένο ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι αυτοί οι άνθρωποι χάθηκαν σε συνθήκες που ήταν γνωστές εκ των προτέρων... Δεν μπορούμε να λέμε ότι φταίνε η κλιματική αλλαγή και η αυθαίρετη δόμηση προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να συγκαλύψουμε υπαρκτές ευθύνες” σημείωσε ο κ. Τζαβάρας.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση