GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tο πολιτικό πεπρωμένο φυγείν αδύνατον...

Γιώργος Παραλής Σε μια εποχή που σημασία δεν έχουν τα επιχειρήματα αλλά οι εντυπώσεις και η μετά-αλήθεια, πρεπει με απλά λόγια και επιχ...

Γιώργος Παραλής
Σε μια εποχή που σημασία δεν έχουν τα επιχειρήματα αλλά οι εντυπώσεις και η μετά-αλήθεια, πρεπει με απλά λόγια και επιχειρήματα να αντιμετωπίσεις τους απατεώνες και τους γκαιμπελίσκους. Αυτά τα απλά λόγια απουσίασαν από τις ΗΠΑ και επέτρεψαν την εκλογή του Μεγάλου Πορτοκαλή Ντόναλντ Τραμπ.
Στα δικα μας...
Μνημόνια είναι το σύνολο των νομοθετημάτων που έδεσαν επ' αόριστον χειροπόδαρα τη χώρα και τους ανθρώπους της. Που έφεραν μια μόνιμη εσωτερική υποτίμηση μισθών, συντάξεων, αξιών. Που υποθήκευσαν πρώτα μέσα από το ΤΑΙΠΕΔ και στη συνέχεια μέσα από το υπερταμείο τη δημόσια περιουσία. Που η βουλή δε θα μπορέσει να χαράξει οικονομική πολιτικη μέχρι να ξεχρεωσουμε. Που η δημοκρατια θυσιαζεται στο βωμο αλλων σκοπων.
Μνημονιο δεν ειναι κρουασαν με ημερομηνια ληξης. Δε σημαινει οτι επειδη δε θα δανειζομαστε απευθειας απο τους εως τωρα δανειστες, ολα τα παραπανω θα σταματησουν. Θα συνεχισουν μεχρι να ξεχρεωσουμε. Επ αοριστον. Αυτος που σημερα σας ειπε οτι τα μνημονια τελειωσαν σας ειπε ψεμματα. Οι δανειστες θα συνεχισουν να ερχονται να μας αξιολογουν. Το μονο που άλλαξε ειναι το επιτόκιο. Από περιπου 1% που δανειζομασταν μεχρι σημερα, παμε στο 4-5%. Ολα τα υπολοιπα αρνητικα παραμενουν.
Ο Τσιπρας καταφερε να κρατησει, να αυξησει και να μονιμοποιησει ολα τα αρνητικα των μνημονιων και να πεταξει το μοναδικο αν θελετε θετικο, το χαμηλο επιτοκιο.
Ο Τσιπρας και το κομμα του, θα τιμωρηθουν σκληρα στις εκλογες. Αλλά το μετωπο δεν ειναι με αυτους. Αυτοι ειναι ηδη ηττημενοι. Το μετωπο ειναι με οσους νομιζουν οτι οι πολιτικες Τσιπρα θα τους ξεπλυνουν στη συνείδησή μας. Με αυτους που θεωρουν οτι τα Μνημονια ειναι ευλογια, λυση κλπ. Με αυτους που ακομη και να μην υπηρχαν θα ηθελαν να τα εφευρουν. Τα μνημονια απετυχαν οικτρα στην οικονομια μας. Εκτιναξαν το χρεος. Κατακρημνισαν το ΑΕΠ. Εδιωξαν τους νεους απο τη χωρα μαζικα, εντεινοντας το φαινομενο που ειχε ξεκινησει λιγο πριν # braindrain. Εκτοξευσαν την ανεργια. Στεγνωσαν την πραγματικη οικονομια. Εκλεισαν επιχειρησεις. Γονατισαν τους ελευθερους επαγγελματιες. Το μετωπο ειναι με οσους θελουν μια Ελλαδα να φυτοζωει: απο τη μια να μη χρεοκοπει επισημα για να κρυβουν (και να συνεχιζουν) το φαγοποτι και τις ευθυνες τους και απο την άλλη να μη σηκωνει κεφάλι αλλά να επιβιώνει ίσα για να τους πληρώνει. Κάτι αναλογο με το σχημα εργοδοσιας-εργαζομενων..
Μεσα απο ολα αυτα που ζουμε ομως, ειτε εντασσονται στο πραγματικο ειτε στο επικοινωνιακο show της μετα-αληθειας, ωριμαζουν οι συνθηκες για ενα νεο πολιτικο υποκειμενο που θα εκφρασει το μελλον. Οσο και αν ακουγεται τετριμμενο, το πολιτικο πεπρωμενο φυγειν αδυνατον.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση