GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Telegraph: Παγίδες θανάτου εκατοντάδες γέφυρες στην Ιταλία

Οι Ιταλοί θα αντιμετωπίσουν την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα ως μεταφορά της διαφθοράς που υπάρχει στην καρδιά του ιταλικού κ...

Οι Ιταλοί θα αντιμετωπίσουν την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα ως μεταφορά της διαφθοράς που υπάρχει στην καρδιά του ιταλικού κράτους και του ιταλικού κατεστημένου γράφει η βρετανική Telegraph.

Πέρα από την τραγωδία του περιστατικού με τη γέφυρα Μοράντι, υπάρχει μια φρικτή αλήθεια, εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες γέφυρες στην Ιταλία, σύμφωνα με τους ειδικούς αποτελούν παγίδες θανάτου.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι είναι αρκετά συχνό σε συγκροτήματα διαμερισμάτων, ιδιαίτερα στα νότια της Ρώμης, να συμβαίνουν διαρροές φυσικού αερίου και εκρήξεις.

Δεν είναι τόσο ασύνηθες για τις παρακμάζουσες υποδομές της Ιταλίας να προκαλούν την αποτροπιαστική απώλεια ανθρώπινων ζωών. Κάθε όψη της ζωής στη χώρα, σχολιάζει ο δημοσιογράφος που έχει μείνει εκεί για 20 χρόνια, έχει το στοιχείο του προσωρινού: είτε πρόκειται για την απασχόληση, την ελευθερία, τη φιλία, το γάμο, την ίδια τη ζωή. Στην Ιταλία όλα εξαρτώνται από την τύχη, τη μοίρα ή τη θεϊκή παρέμβαση. Η ζωή είναι έτσι εξαιτίας των θεσμών και της κουλτούρας που δημιούργησαν οι ίδιοι οι Ιταλοί.

Σύμφωνα με τους Times η Ιταλία κατηγορεί τις Βρυξέλλες και τους μεγάλες επιχειρηματικούς ομίλους για την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα. Ο υπoυργός Εσωτερικών και αρχηγός της Λέγκας του Βορρά, κατηγόρησε την Ε.Ε. και τους δημοσιονομικούς περιορισμούς που επιβάλλει στον κυβερνητικό προϋπολογισμό. Οι ιταλικές εισαγγελικές Αρχές έχουν ανοίξει έρευνα για τα αίτια του συμβάντος ενώ μερίδα πολιτικών επιρρίπτει ευθύνες στην εταιρεία που έχει την ευθύνη για τους αυτοκινητόδρομους στη χώρα.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση