GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας για την έξοδο από τα Μνημόνια: Η κυβέρνηση μου πέτυχε εκεί που απέτυχαν τρεις κυβερνήσεις πριν από το 2015 - ΒΙΝΤΕΟ

«Η κρίση ξεκίνησε το 2010, τα προγράμματα προσαρμογής ξεκίνησαν το 2010», είπε ξεκινώντας τη δευτερολογία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβ...

«Η κρίση ξεκίνησε το 2010, τα προγράμματα προσαρμογής ξεκίνησαν το 2010», είπε ξεκινώντας τη δευτερολογία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η κυβέρνησή μου πέτυχε εκεί που απέτυχαν τρεις κυβερνήσεις από το 2010 ως το 2015» -και αυτό από μόνο του ήταν εξαιρετική πολιτική επιτυχία, συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι από τη μια η κυβέρνησή του κατάφερε να εμβαθύνει δομικές μεταρρυθμίσεις και ταυτόχρονα από την άλλη, κατάφερε -όσο μπορούσε- να προστατεύσει τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

Υπενθυμίζοντας ότι το 2015 που ανέλαβε τα ηνία της Ελλάδας, αυτή περνούσε μεγάλη ανθρωπιστική κρίση, με 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους ανασφάλιστους, οι οποίοι δεν είχαν πρόσβαση στη δημόσια υγεία. «Όχι δεν θέλω εδώ να πω ενώπιον σας ότι πρόκειται για success story», είπε κλείνοντας τη σχετική αναφορά ο Πρωθυπουργός.

Υπήρξαν μεγάλα λάθη και από τις ελληνικές κυβερνήσεις και από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και αυτό πρέπει να το παραδεχτούμε, είπε ο κ. Τσίπρας, και κάλεσε τους πάντες να αναρωτηθούν γιατί η Ελλάδα χρειάστηκε τρία προγράμματα.

Πετύχαμε μια δύσκολη συμφωνία το 2015 αλλά με προτεραιοποίηση υπέρ των μεταρρυθμίσεων και όχι των περικοπών, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτή είναι η αλήθεια είτε σας αρέσει είτε όχι, τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Αναφορικά με το εάν υπάρχει νεποτισμός και πελατειακό κράτος στην Ελλάδα -όπως ισχυρίσθηκε ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος- ο Πρωθυπουργός απάντησε πως στη δεξιά παράταξη αναλαμβάνουν ρόλους με όρους οικογενειοκρατίας, και όχι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης επιτέθηκε στην ΝΔ, για τη στάση που κρατά στα εθνικά θέματα στην προσπάθειά της να αποκομίσει εκλογικά οφέλη.

Ενώ, τέλος, καταλόγισε στοχευμένες ανακρίβειες στις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση για το κόστος δήθεν, 100 δισ. της πρώτης περιόδου διακυβέρνησης της χώρας από το παρόν κυβερνητικό σχήμα.

1 σχόλιο

  1. ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΛΙΤΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΤΣΟΓΛΑΝΙ ΠΡΟΛΑΒΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΑ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΛΙΝΤΖΑΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΡΥΠΑ ΜΙΚΡΗΣ ΒΕΛΟΝΑΣ!!!

    ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ (ΑΠΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΜΕΧΡΙ TODAY) ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ/ΣΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση