GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με μεγάλη συναυλία του Γκόραν Μπρέγκοβιτς άνοιξε τις πύλες του το «Παζάρι Λάρισας 2018» - ΦΩΤΟ

Με μια μεγάλη συναυλία από τον διάσημο συνθέτη Γκόραν Μπρέγκοβιτς άνοιξε τις πύλες του το ετήσιο «Παζάρι Λάρισας 2018, που διοργανώνεται ...

Με μια μεγάλη συναυλία από τον διάσημο συνθέτη Γκόραν Μπρέγκοβιτς άνοιξε τις πύλες του το ετήσιο «Παζάρι Λάρισας 2018, που διοργανώνεται από τον δήμο Λαρισαίων. Ο χώρος της Σκεπαστής Αγοράς στη Νεάπολη της Λάρισας γέμισε ασφυκτικά από χιλιάδες πολίτες που επισκέφθηκαν την ετήσια εμποροπανήγυρη της πόλης.
Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης στο χαιρετισμό του είπε πως το Παζάρι της Λάρισας αποτελεί ένα θεσμό για την πόλη, ενώ σημείωσε ότι «αυτή η λαϊκή εκδήλωση πρέπει να δένεται με την ποιότητα».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Καλογιάννης μιλώντας για την επιλογή της δημοτικής αρχής να διοργανώσει συναυλία με τον Γκόραν Μπρέγκοβιτς κατά τη διάρκεια της ετήσιας εμποροπανήγυρης, τόνισε πως «δεν ήταν καθόλου τυχαία επιλογή».
«Σε μια περίοδο όπου στα Βαλκάνια ακούγονται και λέγονται πολλά. Σε μια περίοδο όπου τα μηνύματα της ειρήνης και της συμφιλίωσης των λαών πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή, ως απάντηση από τους ίδιους του πολίτες, δεν θα υπήρχε καλύτερος τρόπος να ακούσουμε τις μουσικές ενός ανθρώπου που γεννήθηκε στο Σεράγεβο, από μητέρα Σέρβα, πατέρα Κροάτη, που είναι Γιουγκοσλάβος, που είναι Βαλκάνιος, που είναι παγκόσμιος» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.
Σημειώνεται ότι το «Παζάρι Λάρισας 2018» θα λειτουργήσει έως την ερχόμενη Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου. Η διοργάνωση της ετήσιας εμποροπανήγυρης έχει τις ρίζες του στην περίοδο της τουρκοκρατίας, ενώ διατηρήθηκε και συνεχίστηκε ως έθιμο έως σήμερα.
Στο φετινό Παζάρι λειτουργούν περίπου 800 περίπτερα εμπορικών δραστηριοτήτων, ταβέρνες, λούνα παρκ, ενώ διοργανώνονται μουσικές και καλλιτεχνικές δράσεις από συλλόγους και φορείς της Λάρισας.
Δείτε τις φωτογραφίες:



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση