GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΘΕΡΙΖΕΙ!» Στους 21 οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου...

«Θερίζει» ο ιός του Δυτικού Νείλου και στην Ελλάδα βάσει των στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη το ΚΕΕΛΠΝΟ. Συγκεκριμένα, σύ...

«Θερίζει» ο ιός του Δυτικού Νείλου και στην Ελλάδα βάσει των στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων οι θάνατοι ανέρχονται στους 21 και σε 178 τα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου από την αρχή του 2018 έως και τις 6 Σεπτεμβρίου.
Όπως αναφέρεται στην εβδομαδιαία έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ από τα 178 εγχώρια κρούσματα, τα 144 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 34 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα). Η διάμεση ηλικία των ασθενών με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ είναι τα 74 έτη (εύρος: 10 - 94 ετών).
Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, κατά τη φετινή περίοδο 2018, έχει καταγραφεί πρώιμη έναρξη της κυκλοφορίας του ιού σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στη χώρα μας, με την εμφάνιση ανθρώπινων περιστατικών από τα τέλη Μαΐου - αρχές Ιουνίου. Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί κρούσματα σε αρκετούς οικισμούς, στις περιφερειακές ενότητες Δυτικής Αττικής, Δυτικού Τομέ Αθηνών, Βοιωτίας, Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Εύβοιας, Ημαθίας, Πειραιώς και Νήσων, Πέλλας, Έβρου, Κορινθίας, Κιλκίς, Σερρών, Ροδόπης και Ρεθύμνου.
Η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, η έγκαιρη εφαρμογή κατάλληλων ολοκληρωμένων προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών και η λήψη μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια, αποτελούν τα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου επισημαίνει το Κέντρο.
Δείτε τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση