GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο έλεος του πιο ισχυρού τυφώνα των τελευταίων 25 ετών η Ιαπωνία - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Ο σφοδρότερος τυφώνας που έχει πλήξει την Ιαπωνία τα τελευταία 25 χρόνια, έφθασε το μεσημέρι πάνω από τις ακτές νησιών της χώρας, ...

Ο σφοδρότερος τυφώνας που έχει πλήξει την Ιαπωνία τα τελευταία 25 χρόνια, έφθασε το μεσημέρι πάνω από τις ακτές νησιών της χώρας, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στις συγκοινωνίες καθώς και στη δραστηριότητα των εταιρειών.

Ο κυκλώνας Τζέμπι, ο 21ος της τρέχουσας περιόδου στην Ασία, πλήττει τη νομαρχία Τοκουσίμα (νοτιοδυτικά), στη νήσο Σικόκου, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία. Το χαμηλό συνοδεύεται από πολύ ισχυρούς ανέμους, με ριπές 220 χιλιομέτρων ανά ώρα κατά τόπους, κι έχει πολύ μεγάλη περίμετρο.

Με ανέμους 160 ως 190 χ.α.ώ. στο κεντρικό του τμήμα, ο Τζέμπι κατατάσσεται στην κατηγορία «πολύ ισχυρός», και θεωρείται «ο πιο ισχυρός από το 1993», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ριούτα Κουρόρα, στέλεχος της ιαπωνικής εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Ο Τζέμπι μετακινείται εξάλλου με πολύ μεγάλη ταχύτητα, προς βόρεια-βορειοανατολική κατεύθυνση, διανύοντας 45 χ.α.ώ., κι αναμένεται να πλήξει σύντομα το δυτικό τμήμα της νήσου Χονσού.

Εκφράζονται φόβοι για καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και οι πολίτες που ζουν σε περιοχές οι οποίες θεωρούνται υψηλού κινδύνου ως προς τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις λάσπης πρέπει να ανταποκριθούν αμέσως εάν τους δοθούν οδηγίες απομάκρυνσης από τις εστίες τους, τόνισαν οι αρχές.

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε ακύρωσε μια επίσκεψη που σχεδίαζε να κάνει στο δυτικό τμήμα της χώρας και συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση για τη διαχείριση της κρίσης. Προέτρεψε τους πολίτες να «λάβουν μέτρα για να προστατευθούν».

Δόθηκαν ήδη εντολές σε 300.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να πάνε σε καταφύγια.

Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε τουλάχιστον 50.000 εστίες.

Οι αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν ότι προληπτικά δεν θα γίνουν περισσότερες από 650 πτήσεις, ενώ δεκάδες σιδηροδρομικά δρομολόγια ακυρώθηκαν. Μεγάλα εμπορικά καταστήματα, ειδικά στην Οσάκα (δυτικά), αποφάσισαν να παραμείνουν κλειστά σήμερα.

Οι εταιρείες στις περιοχές που αναμένεται να δοκιμαστούν περισσότερο προέτρεψαν τους εργαζομένους τους να μείνουν σήμερα στα σπίτια τους. Πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα έδωσαν την ίδια οδηγία στους μαθητές και τους γονείς.

Τυφώνες πλήττουν συχνά το ιαπωνικό αρχιπέλαγος κάθε καλοκαίρι, αλλά ο Τζέμπι εκφράζονται φόβοι πως μπορεί να προκαλέσει μεγάλες ζημιές στη δυτική Ιαπωνία, η οποία ήδη επλήγη στις αρχές του Ιουλίου από πλημμύρες και κατολισθήσεις λάσπης εξαιτίας των οποίων έχασαν τη ζωή τους 220 άνθρωποι.

Δείτε βίντεο:

Yamato deliver dude should NOT be working in these conditions #typhoon #Jebi #Japan #weather #storm pic.twitter.com/ZkkS7rTBxD

— James Reynolds (@EarthUncutTV) September 4, 2018

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση