GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΟΛΙΣ 34,7% η συμμετοχή στα Σκόπια! ΟΛΟΤΑΧΩΣ προς εκλογές και ανακατατάξεις

Έκλεισαν στις 20:00 ώρα Ελλάδας οι κάλπες στα Σκόπια, με το ποσοστό προσέλευσης να είναι απογοητευτικό για την κυβέρνηση, καθώς αγγίζει ...

Έκλεισαν στις 20:00 ώρα Ελλάδας οι κάλπες στα Σκόπια, με το ποσοστό προσέλευσης να είναι απογοητευτικό για την κυβέρνηση, καθώς αγγίζει το 34,7%. 
Η πολύ χαμηλή συμμετοχή στο δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αναμένεται να οδηγήσει τα Σκόπια σε πολιτική αστάθεια.
Η πολύ χαμηλή συμμετοχή οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Ζόραν Ζάεφ δεν θα μπορεί να επηρεάσει τις ψήφους της αντιπολίτευσης υπέρ του ναι στη συνταγματική αναθεώρηση, με αποτέλεσμα η μόνη λύση να είναι γι' αυτόν η προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Εκλογές που αν χάσει μπορεί να σημάνουν τον κατακερματισμό της χώρας του.
Τη δυσκολία διαχείρισης του αποτελέσματος μαρτυρά και η βεβιασμένη κίνηση του Ζόραν Ζάεφ να αποσύρει το tweet που είχε αναρτήσει το πρωί και στο οποίο έκανε λόγο για λαϊκή βούληση. Συγκεκριμένα στις 4.30 το μεσημέρι, ο Ζάεφ ανήρτησε στον λογαριασμό του ένα tweet που έγραφε «Σήμερα είναι μια γιορτή για τη ”Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Οι πολίτες αποφασίζουν για το μέλλον της χώρας μας. Περιμένω από το Κοινοβούλιο να ακολουθήσει την απόφαση της πλειοψηφίας των πολιτών, η οποία σήμερα θα δείξει προς ποια κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθεί η χώρα μας».
Οι πληροφορίες δείχνουν πρόωρες εκλογές, καθώς ο Ζάεφ μοιάζει απίθανό να πείσει τα 2/3 της βουλής να ψηφίσουν υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης, ενώ δεν είναι απίθανο να προκύψει και αμφισβήτηση από το εσωτερικό του κόμματός του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση