GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στους 32 οι νεκροί από τη "Φλόρενς" - Κίνδυνος για νέες πλημμύρες στη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα - BINTEO

Μάχη δίνουν οι κάτοικοι της Βόρειας και της Νότιας Καρολίνας προκειμένου να επιστρέψουν στην κανονικότητά τους, μετά το καταστροφι...

Μάχη δίνουν οι κάτοικοι της Βόρειας και της Νότιας Καρολίνας προκειμένου να επιστρέψουν στην κανονικότητά τους, μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα "Φλόρενς", ωστόσο τα λιμνάζοντα νερά και οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για νέες σαρωτικές πλημμύρες εξαιτίας της υπερχείλισης των ποταμών εμποδίζουν τις προσπάθειές τους.

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, αφού η Φλόρενς έπληξε την Παρασκευή την περιοχή, 25 στη Βόρεια Καρολίνα και 6 στη Νότια Καρολίνα. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε όταν σχηματίστηκαν τουλάχιστον 16 ανεμοστρόβιλοι από τη Φλόρενς τη Δευτέρα στη Βιρτζίνια, όπου δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Οι εκτιμήσεις για το ύψος των ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα κυμαίνονται έως τα 22 δισεκατομμύρια δολάρια.

Καθώς τα απομεινάρια του συστήματος του κυκλώνα Φλόρενς διασχίζουν την Πενσιλβάνια προς τη Νέα Αγγλία, οι μετεωρολόγοι λένε ότι η σφοδρή καταιγίδα είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν περισσότερα από 30 τρισεκατομμύρια λίτρα βροχής στη Βόρεια Καρολίνα.

Τα ορμητικά νερά κάλυψαν ακόμη και τις στέγες σπιτιών, μετέτρεψαν σε ποτάμια αυτοκινητοδρόμους και παγίδευσαν εκατομμύρια ανθρώπους, τους οποίους διέσωσαν οι Αρχές. Η στάθμη των υδάτων αναμένεται ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται και την Τρίτη ιδίως σε περιοχές όπως το Φάγιετβιλ, στη Βόρεια Καρολίνα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατό να ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης και καθαρισμού των δρόμων.

Την ίδια ώρα, περισσότερα από 347.000 νοικοκυριά στη Βόρεια και Νότια Καρολίνα παραμένουν στο σκοτάδι, ενώ οι Αρχές συνεχίζουν τις επιχειρήσεις διάσωσης. Στη Βόρεια Καρολίνα έχουν κινητοποιηθεί περίπου 2.000 λέμβοι και 36 ελικόπτερα με τους διασώστες να αναζητούν παγιδευμένους ανθρώπους.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση