GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με πρόστιμο 669.323 ευρώ γλιτώνει τη φυλακή ο Μουρίνιο

Με πρόστιμο 669.323 ευρώ αναμένεται να «κλείσει» η υπόθεση φοροδιαφυγής στην οποία εμπλέκεται ο Ζοζέ Μουρίνιο με αφορμή τα έσοδα που απέκ...

Με πρόστιμο 669.323 ευρώ αναμένεται να «κλείσει» η υπόθεση φοροδιαφυγής στην οποία εμπλέκεται ο Ζοζέ Μουρίνιο με αφορμή τα έσοδα που απέκρυψε το διάστημα 2011-2012, χρησιμοποιώντας εταιρεία που διαχειριζόταν τα δικαιώματα για την εικόνα του.
Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, ο Πορτογάλος τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, συμφώνησε να καταβάλει στις ισπανικές Αρχές το ποσό των 669.323 ευρώ, προκειμένου να διευθετηθεί η «εκκρεμότητα» που έχει.
Όπως είναι γνωστό, το 2014, ο Πορτογάλος προπονητής, κατέβαλε για αντίστοιχη περίπτωση, το ποσό των 4,4 εκ. ευρώ, ενώ έχει τιμωρηθεί και με φυλάκιση ενός έτους, που δεν εκτελέσθηκε, δεδομένου ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία στην Ισπανία, ποινές μέχρι διετή φυλάκιση δεν εκτελούνται και διευθετούνται με εξαγορά.
Η υπόθεση Μουρίνιο, εντάσσεται στην ιδιαίτερα διαδεδομένη -στην Ισπανία- «κομπίνα» με τα δικαιώματα εικόνας, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις καταβάλλονται μέσω off-shore εταιρειών κι έτσι αποφεύγεται τη φορολόγηση.
Για αντίστοιχες υποθέσεις, έχουν τιμωρηθεί ή κατηγορούνται ο Λιονέλ Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Ρανταμέλ Φαλκάο και αρκετοί ακόμη «αστέρες» του ποδοσφαίρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση