GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Λαβράκια" έβγαλαν οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ: 77 πρατήρια καυσίμων με παραβάσεις στο σύστημα εισροών- εκροών

"Λαβράκια" έβγαλαν οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ στον κλάδο των καυσίμων. Ο αριθμός των επιχειρήσεων που έχουν ελεγχθεί πανελλαδικ...

"Λαβράκια" έβγαλαν οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ στον κλάδο των καυσίμων.

Ο αριθμός των επιχειρήσεων που έχουν ελεγχθεί πανελλαδικά από τις αρχές του έτους μέχρι τον Αύγουστο του 2018, με βάση το σύστημα εισροών-εκροών, ανέρχεται σε 483 και από τις μέχρι στιγμής ολοκληρωμένες υποθέσεις έχουν βρεθεί παραβάσεις σε 77 επιχειρήσεις με αποτέλεσμα το μέχρι σήμερα ποσοστό παραβατικότητας να ανέρχεται στο 15,9%, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ο έλεγχος 265 επιχειρήσεων.

Την περίοδο αυτή οι Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ αναπτύσσουν ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή για την αποτελεσματικότερη στόχευση των ελέγχων, εισάγοντας νέα κριτήρια για την αξιοποίηση των δεδομένων που παράγει το σύστημα εισροών-εκροών, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ αναφέρει τα εξής:

"Στo πλαίσιο των επιχειρησιακών σχεδίων που έχουν καταρτιστεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) για την καλύτερη εκμετάλλευση των δεδομένων που παράγονται από το σύστημα εισροών – εκροών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίας στον τομέα των υγρών καυσίμων που διατίθενται από πρατήρια καυσίμων, ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

Ο αριθμός των επιχειρήσεων που έχουν ελεγχτεί πανελλαδικά από τις αρχές του έτους μέχρι τον Αύγουστο του 2018, με βάση το σύστημα εισροών-εκροών, ανέρχεται σε 483 και από τις μέχρι στιγμής ολοκληρωμένες υποθέσεις έχουν βρεθεί παραβάσεις σε 77 επιχειρήσεις με αποτέλεσμα το μέχρι σήμερα ποσοστό παραβατικότητας να ανέρχεται στο 15,9%, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ο έλεγχος 265 επιχειρήσεων.

Την περίοδο αυτή οι Υπηρεσίες μας αναπτύσσουν ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή για την αποτελεσματικότερη στόχευση των ελέγχων, εισάγοντας νέα κριτήρια για την αξιοποίηση των δεδομένων που παράγει το σύστημα εισροών-εκροών.

Ειδικότερα παραθέτουμε τα ακόλουθα στοιχεία:

Σε πολλές περιπτώσεις η ολοκλήρωση των ελεγκτικών ενεργειών απαιτεί την αποστολή δειγμάτων προς το Γενικό Χημείο του Κράτους για την διενέργεια χημικής ανάλυσης. Από τις αρχές του έτους μέχρι τον Αύγουστο οι Υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε. έχουν διαβιβάσει για χημική ανάλυση προς τις Χημικές Υπηρεσίες του Κράτους 1.174 δείγματα και εξ αυτών έχουν διαπιστωθεί ως μη κανονικά τα 153 δείγματα (ποσοστό μη κανονικότητας 13,0%). Για το σύνολο του ελεγκτικού μηχανισμού το ποσοστό παραβατικότητας περιορίζεται σε 10,1%

Κατωτέρω παραθέτουμε πίνακες με στοιχεία για τα ελεγμένα δείγματα καυσίμων που έχουν αποσταλεί προς το ΓΧΚ αφενός από το σύνολο των Διωκτικών Αρχών αφετέρου από τις Υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε.:

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση