GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διχασμένοι οι δημοσιογράφοι για την έκβαση του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ - BINTEO

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ είναι ένας δυσεπίλυτος γρίφος για τους πολιτικούς αναλυτές. Εκτιμούν ότι ο Ζόραν Ζάεφ θ...

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ είναι ένας δυσεπίλυτος γρίφος για τους πολιτικούς αναλυτές. Εκτιμούν ότι ο Ζόραν Ζάεφ θα είναι ο νικητής. Ωστόσο υποσημειώνουν ότι εάν η νίκη του δεν είναι αδιαμφισβήτητη, δεν θα μπορέσει να υπερβεί εύκολα τον κάβο των συνταγματικών αλλαγών.

Ο αρχισυντάκτης του Alfa TV Γκόραν Μπομιρόφσκι μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε πως «οι "Μακεδόνες" θα μοιραστούν μεταξύ τους σε αυτούς που θέλουν να κρατήσουν την ταυτότητά τους και σε αυτούς που θέλουν τη νέα ταυτότητα. Για εμάς είναι απαράδεκτο να είμαστε "Μακεδόνες" μόνο μέσα στη χώρα μας. Μέχρι την Ειδομένη και τους Ευζώνους».

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Nova Makedonija Ντέγιαν Σριμπινοφσκι ανέφερε τα εξής: «Πιστεύω ότι η πλειοψηφία των πολιτών θα αδράξει την ευκαιρία για ένα μέλλον στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Εάν το δημοψήφισμα αποτύχει θα ακολουθήσει μια θερμή περίοδος».

Από την άλλη πλευρά Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι αναρωτιόντουσαν εάν το ίδιο δύσκολη θα είναι δύσκολη και η κύρωση της Συμφωνίας από την Ελληνική Βουλή. «Προσωπικά φοβάμαι ότι θα είναι πιο δύσκολο να περάσει ο συμβιβασμός στην Ελλάδα από ότι είναι να περάσει στη "Μακεδονία". Είναι ένα υψηλής σημασίας πολιτικό ερώτημα γιατί εάν δεν ευοδωθεί τώρα αυτός ο συμβιβασμός διακυβεύεται όλη η σταθερότητα των Δυτικών Βαλκανίων» τόνισε ο Κρίστιαν Βεερσουτς, ανταποκριτής της ORF Αυστρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση