GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ πάλι ο Φλώρος...

Τις πύλες των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων πέρασε  ο Αριστείδης Φλώρος προκειμένου να μεταφερθεί εκ νέου στις φυλακές Χαλκίδας...

Τις πύλες των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων πέρασε  ο Αριστείδης Φλώρος προκειμένου να μεταφερθεί εκ νέου στις φυλακές Χαλκίδας. 
Ο καταδικασθείς πρωτοδίκως σε ποινή κάθειρξης 21 ετών για την υπόθεση Energa - Hellas Power, βρέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για να ακολουθηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες μετά τη χθεσινοβραδινή σύλληψή του. Την ίδια ώρα, την έρευνα για τη γνησιότητα των γνωματεύσεων που εκδόθηκαν, αναλαμβάνει η Εισαγγελία Διαφθοράς ύστερα και τις τελευταίες εξελίξεις.
Η χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Ευβοίας να «διαγράψει» το βούλευμα της αποφυλάκισης Φλώρου, ήρθε με ένα σκεπτικό που ακολούθησε τη σχετική παραγγελία Βουρλιώτη και την αντίστοιχη εισήγηση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρου Σοφουλάκη.
Το Συμβούλιο Εφετών Ευβοίας με διαδικασίες-εξπρές έκανε δεκτή λίγο πριν τα μεσάνυχτα, την έφεση που άσκησε το μεσημέρι κατα του βουλεύματος αποφυλάκισης ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λ.Σοφουλάκης. Με το διατακτικό του βουλεύματος ακυρώνεται το βούλευμα αποφυλάκισης και διατάσσεται η σύλληψή του. Αμεσως ο κ.Σοφουλάκης διαβίβασε το διατακτικό στη ΓΑΔΑ και η προσαγωγή του Φλώρου μετατράπηκε σε σύλληψη.
Η διαδικασία πάντως ήταν πρωτόγνωρα ταχύτατη από την ελληνική δικαιοσύνη. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα σε μία ημέρα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτης παρήγγειλε να μελετηθεί το ενδεχόμενο έφεσης, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας Λ. Σοφουλάκης την άσκησε και αυθημερόν συνεκλήθη το συμβούλιο για να βγάλει απόφαση.
Ολη τη νύχτα ο Φλώρος κρατήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και σήμερα μετέβη στον Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών. H Εισαγγελέας εκτέλεσε το διατακτικό του νέου βουλεύματος και αποφάσισε την κράτηση του επιχειρηματία στις φυλακές Χαλκίδας, από όπου είχε πάρει αποφυλακιστήριο.
Το πιστοποιητικό που οδήγησε στην εφ’ όρον απόλυση με ποσοστό αναπηρίας 70% χαρακτηρίζεται «αόριστο, ασαφές και ουδόλως επιστημονικά πειστικό». Μάλιστα, οι εξελίξεις με το έγγραφο του νοσοκομείου Ευαγγελισμού για «ανυπόστατη σφραγίδα» οδήγησαν τον προϊστάμενο και σε συμπληρωματική εισήγηση επισημαίνοντας τα νέα ευρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση