GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καμμένος: Η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών έγινε χωρίς ανταλλάγματα - ΒΙΝΤΕΟ

«Για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών όταν μίλησα για ομηρία, βασίστηκα στο διεθνές δίκαιο και στις υπάρχουσες συνθήκες που θα...

«Για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών όταν μίλησα για ομηρία, βασίστηκα στο διεθνές δίκαιο και στις υπάρχουσες συνθήκες που θα έπρεπε να λειτουργούν μεταξύ συμμάχων στο ΝΑΤΟ, μεταξύ γειτόνων. Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί μας ήταν πολίτες και στρατιωτικοί της ΕΕ οι οποίοι εργάζονταν στο πρόγραμμα αποτροπής της παράνομης μετανάστευσης και παράλληλα Νατοοικοί στρατιωτικοί στα πλαίσια της συνεργασίας μας για την S energy 2, ενεργούσαν από κοινού και πήγαμε το θέμα στα διεθνή όργανα» είπε ο Πάνος Καμμένος απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ3 για το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ.

Παράλληλα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πρόσθεσε ότι «η απελευθέρωση τους έγινε χωρίς ανταλλάγματα τα οποία είναι κάτω ή πάνω από το τραπέζι. Πολλές φίλες χώρες μας βοήθησαν. Ήταν σημαντική η ομόφωνη στήριξη της ΕΕ και το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ πήραν θέση υπερ της απελευθέρωσης των δύο παράνομα κρατουμένων Ελλήνων στρατιωτικών».

Αναφορικά με το περιστατικό με τους δύο Τούρκους στρατιωτικούς στον Έβρο είπε πως «ήταν ακριβώς η ίδια περίπτωση με τους δύο Έλληνες. Η Ελλάδα αντέδρασε όπως έπρεπε να αντιδράσει μια χώρα που σέβεται τις διεθνείς συμβάσεις. Με εντολή του Πρωθυπουργού τηλεφώνησα στον Τούρκο ομόλογό μου, τον ενημέρωσα για τη σύλληψή του πρώτου στρατιωτικού και του είπα ότι είμαστε διατεθειμένοι μόλις ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες να υπάρξει επικοινωνία των δύο διοικητών και μετά να τον απελευθερώσουμε καθώς αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για ένα απλό μεθοριακό επεισόδιο που πρέπει να λύνεται μεταξύ γειτόνων με τον καλύτερο τρόπο».

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι «υπήρξαν αρκετές επικοινωνίες και μετά τη σύλληψη του δευτέρου και μετά τις 18:30 το απόγευμα οι δύο στρατιωτικοί παραδόθηκαν από τη γέφυρα στην Τουρκία. Επιδιώκουμε να έχουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία. Ελπίζω ότι και από τη μεριά της Τουρκίας θα ισχύσει το ίδιο. Είμαστε διατεθειμένοι να ζήσουμε φιλικά αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να εκχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό της εθνικής μας κυριαρχία. Είμαστε έτοιμοι για όλα αλλά επιδιώκουμε την ειρήνη.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ2

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση