GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός στην Ιαπωνία μετά το φονικό χτύπημα του σεισμού

Τη νήσο Χοκάιντο που χτυπήθηκε από τον ισχυρό σεισμό των 6,6 Ρίχτερ, την περασμένη Τετάρτη, επισκέφθηκε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίν...

Τη νήσο Χοκάιντο που χτυπήθηκε από τον ισχυρό σεισμό των 6,6 Ρίχτερ, την περασμένη Τετάρτη, επισκέφθηκε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε.

Στο μεταξύ αυξήθηκε στους 42 ο αριθμός των νεκρών σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός σε αντίθεση με τις τοπικές Αρχές που επιμένουν στον αριθμό των 39 νεκρών κι ενός αγνοουμένου.

Ο πρωθυπουργός μετέβη, επίσης, στη μικρή κοινότητα Ατσούμα, η οποία σχεδόν ισοπεδώθηκε από τον σεισμό και πολλές κατοικίες της θάφθηκαν κάτω από τόνους εδάφους από τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τον σεισμό. Στην Ατσούμα οι επιχειρήσεις διάσωσης επιζώντων συνεχίζονται.

Μετά τη μετάβασή του στη Χοκάιντο, ο Άμπε επέστρεψε στο Τόκιο για να προεδρεύσει σε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο με θέμα τη διάθεση βοήθειας 549 εκατ. γεν (4,2 εκατ. ευρώ) στην πληγείσα περιοχή.

Η παροχή ρεύματος έχει αποκατασταθεί σχεδόν στην πληρότητά της, όμως οι αρχές ακόμη και σήμερα καλούν τους καταναλωτές να περιορίσουν την χρήση στο ελάχιστο, καθώς η διάθεσή του παραμένει ασταθής.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση