GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες σε βαθμό κακουργήματος παραπέμπεται ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης

Της Άννας Κανδύλη Για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες σε βαθμό κακουργήματος παραπέμπεται να δικαστεί ο Ανδρέας Παχατουρίδης. ...

Της Άννας Κανδύλη

Για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες σε βαθμό κακουργήματος παραπέμπεται να δικαστεί ο Ανδρέας Παχατουρίδης.

Με το υπ' αριθμ. βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών οι δικαστές στέλνουν τον δήμαρχο Περιστερίου στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων λόγω ελλιπών δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης. Και συγκεκριμένα, φέρεται να μην δήλωνε επί σειρά ετών ακίνητα του ίδιου και της συζύγου του, καθώς και καταθέσεις σε τράπεζες και ταμιευτήρια, μετοχές, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων όπως και συμμετοχές σε εταιρίες.

Βάσει του βουλεύματος, η παράλειψη αποσκοπούσε στην απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων, τα οποία απέκτησε επωφελούμενος της ιδιότητας του ως Δημάρχου και τα οποία στοιχεία υπερβαίνουν για κάθε μία χρήση το συνολικό ποσό των 300.000 ευρώ.

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ο κ. Παχατουρίδης μπήκε στο «μικροσκόπιο» των Αρχών όταν η Eurobank κατέθεσε δύο έγγραφες καταγγελίες εναντίον του. Με βάση αυτές, αποφασίστηκε ο επανέλεγχος των δηλώσεων περιουσιακής του κατάστασης για την περίοδο 2007-2015.

Όπως διαπιστώθηκε αυτές ήταν ελλιπείς. Με την έναρξη του ελέγχου από την Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ο κ. Παχατουρίδης προσκόμισε άμεσα συμπληρωματικές δηλώσεις πόθεν έσχες, μία τον Μάιο του 2009 για το έτος 2007 και πέντε τον Οκτώβριο του 2014 για τα έτη 2010 έως και 2014.

Η αρμόδια επιτροπή της Βουλής όμως έκρινε ότι οι εν λόγω συμπληρωματικές δηλώσεις υποβλήθηκαν εκπρόθεσμα και δεν μπορούσαν να καλύψουν τις παραλείψεις των προηγούμενων, παρ' όλο που ο κ. Παχατουρίδης δήλωνε κανονικά τα επίδικα ακίνητα στο έντυπο Ε2 της φορολογικής του δήλωσης.

Για τα ακίνητα της συζύγου του, όπως ισχυρίστηκαν και οι δύο, δεν τα δήλωνε κατά το συγκεκριμένο διάστημα γιατί έως το 2010 ήταν σε διάσταση. Καθώς τα περισσότερα ακίνητα είχαν αποκτηθεί πριν αναλάβει δήμαρχος, δεν μπορούσε να θεμελιωθεί σχετικό αδίκημα κι έτσι με το ίδιο βούλευμα απαλλάχθηκε η σύζυγός του .

ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ

Αν και ο Ανδρέας Παχατουρίδης φέρεται να απέδωσε τις όποιες ελλείψεις των δηλώσεών του σε λάθος της λογιστικής εταιρείας που είχε αναλάβει τη σύνταξη και υποβολή αυτών, το Συμβούλιο Εφετών έκρινε ότι πρέπει να παραπεμφθεί.

Κι αυτό επειδή δεν δήλωσε καταθέσεις, μετοχές, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, καθώς και συμμετοχές σε εταιρείες σε συνδυασμό με τον τρόπο απόκτησης ενός ακίνητου στις Τρεις Γέφυρες Αττικής που φαίνεται να είναι «προβληματικός».

Το επίμαχο ακίνητο φέρεται να αγοράστηκε κατά τη διάρκεια της δημαρχίας του, από κοινού με συνεργάτη του, με δάνειο που έλαβαν από τη Eurobank. Η διαχείριση του δανείου και η μεταβίβαση του ακινήτου, εν αγνοία της τράπεζας, σε εταιρεία στην οποία είναι συνέταιρος ο κ. Παχατουρίδης, προκάλεσε δύο καταγγελίες της Eurobank σε βάρος του, με σαφείς υπόνοιες για τέλεση αξιόποινων πράξεων όπως: Aπιστία εκ μέρους υπαλλήλων της, ηθική αυτουργία του δημάρχου σε απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση