GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μακρόν σε Βέμπερ: Δεν μπορείτε να υποστηρίζετε τη Μέρκελ και τον Όρμπαν ταυτόχρονα

"Το ΕΛΚ πρέπει να επιλέξει μεταξύ της υποστήριξης της καγκελαρίου Μέρκελ ή του Πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Β. Ορμπάν" δή...

"Το ΕΛΚ πρέπει να επιλέξει μεταξύ της υποστήριξης της καγκελαρίου Μέρκελ ή του Πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Β. Ορμπάν" δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν από το Λουξεμβούργο, όπως γράφει το Spiegel.

Αυτή ήταν η απάντησή του στο ερώτημα εάν θα μπορούσε να υποστηρίξει τον Μάφρεντ Βέμπερ του ΕΛΚ στην υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Μέρκελ είναι «απολύτως στην πλευρά της προόδου» σημείωσε ο Εμ. Μακρόν. Το ΕΛΚ υποστήριξε όμως και την εθνικιστική πορεία του Όρμπαν.

«Δεν μπορείτε επομένως να υποστηρίζετε και τη Μέρκελ και τον Όρμπαν ταυτόχρονα. Το ΕΛΚ πρέπει να το διευκρινίσει τη θέση του, εναπόκειται στους συντηρητικούς να το διευκρινίσουν» πρόσθεσε ο Γάλλος Πρόεδρος.

«Πρέπει να υπερασπιζόμαστε το κράτος δικαίου παντού» υποστήριξε, αναφερόμενος στην Πολωνία και την Ουγγαρία. Ζήτησε επίσης σοβαρότητα από τις ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι κανείς δεν θα μπορεί πλέον να συνάπτει εμπορικές συμφωνίες, εάν η Ουάσιγκτον δεν σέβεται τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση