GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΜΠΛΟΚΗ! Ο Ζάεφ πάει στην Βουλή και όχι (προς το παρόν) σε εκλογές...

Την απόφαση του να προχωρήσει στην υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών παρά το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής στο δημοψήφισμα και να μην πάει...

Την απόφαση του να προχωρήσει στην υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών παρά το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής στο δημοψήφισμα και να μην πάει σε εκλογές, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας.
Ο κ.Ζάεφ τόνισε καταρχήν ότι “η Μακεδονία” έδειξε ότι είναι μία χώρα της ΕΕ και πως οι πολιτες της ψήφισαν με αξιοπρέπεια, υπογραμμίζοντας καταρχήν ότι κάθε ένας που ψήφισε ο,τι και εάν ψήφισε πήρε την απόφαση του με αξιοπρέπεια.
“Οι αποφάσεις λαμβάνονται από αυτούς που ψηφίζουν” δήλωσε στη συνέχεια με νόημα, υπογραμμίζοντας ότι η ψήφος είναι οριστική και η απόφαση των πολιτών δεν μπορεί να αγνοηθεί. Εκτίμησε ότι παρά το μποϊκοτάζ, η πλειοψηφία όσων ψήφισαν επέλεξε το “ναι” και κατέληξε πως η θέληση όσων ψήφισαν πρέπει να γίνει πολιτική δράση στο κοινοβούλιο. Δήλωσε ότι περιμένει τη στήριξη της αντιπολίτευσης του VMRO και σε διαφορετική περίπτωση είπε ότι είναι έτοιμος να πάει σε πρόωρες εκλογές.
Κόντρα στα σενάρια ο Ζάεφ δεν επέλεξε να προκηρύξει αυτή τη στιγμή εκλογές, πετώντας το μπαλάκι στο VMRO και εκτιμώντας προφανώς ότι διαθέτει την απαιτούμενη πλειοψηφία για να περάσει από τη Βουλή τις αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας. Είναι προφανές ότι και οι εταίροι της ΕΕ και του ΝΑΤΟ δεν θα προτιμούσαν διεξαγωγή πρόωρων εκλογών αυτή τη στιγμή, κάτι που θα επέφερε αβεβαιότητα για το χρονοδιάγραμμα και την τελική τύχη της συμφωνίας.
Η αντιπολίτευση της ΠΓΔΜ από την πλευρά της πάντως αναμένεται να εστιάσει στο ότι η συμμετοχή δεν ξεπέρασε το 50% καλώντας την κυβέρνηση να σταματήσει την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών.
Το VMRO DPMNE, κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλει νοθεία κατά τη διαδικασία του κρίσιμου δημοψηφίσματος για την αλλαγή του ονόματος της γειτονικής μας χώρας.
Συγκεκριμένα, με επίσημη ανακοίνωση κάνει λόγω για "παράνομη συμπλήρωση καλπών στο Saraj και συγκεκριμένα στα χωριά Laskarci και Radusha". Αναφέρει δε πως προέκυψαν 500 ψήφοι σε 2 ώρες, κάτι που θα σήμαινε μία ψήφος ανά 14 δευτερόλεπτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση