GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Πολεμικό Ναυτικό του Μαρόκου άνοιξε πυρ εναντίον σκάφους που μετέφερε μετανάστες - Μία νεκρή και τρεις τραυματίες ο τραγικός απολογισμός

Το Βασιλικό Πολεμικό Ναυτικό του Μαρόκου άνοιξε πυρ στη Μεσόγειο εναντίον σκάφους με μετανάστες που αρνούνταν να απαντήσει σε προε...

Το Βασιλικό Πολεμικό Ναυτικό του Μαρόκου άνοιξε πυρ στη Μεσόγειο εναντίον σκάφους με μετανάστες που αρνούνταν να απαντήσει σε προειδοποιήσεις, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και τρεις να τραυματισθούν, έγινε γνωστό από τοπικές αρχές.

Το Πολεμικό Ναυτικό «υποχρεώθηκε» να ανοίξει πυρ εναντίον ενός ταχύπλοου με ισχυρή μηχανή που κυβερνούσε ένας Ισπανός ο οποίος «αρνούνταν να υπακούσει» εντός των μαροκινών χωρικών υδάτων στα ανοικτά του Μντικ-Φνιντέκ (βόρειο Μαρόκο), ανακοίνωσαν οι αρχές.

Τέσσερις επίδοξοι μετανάστες τραυματίστηκαν από τα πυρά, μεταξύ των οποίων και μια Μαροκινή που υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Ένας εκπρόσωπος των τοπικών αρχών που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο είπε ότι οι μετανάστες ήταν ξαπλωμένοι στο σκάφος και δεν ήταν ορατοί από τους άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Ισπανός κυβερνήτης του ταχύπλοου δεν τραυματίστηκε και συνελήφθη. Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση.

Από τις αρχές του έτους, περισσότεροι από 38.000 μετανάστες έχουν αφιχθεί δια θαλάσσης ή ξηράς στην Ισπανία, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. Οι αρχές του Μαρόκου ανέφεραν ότι στο ίδιο διάστημα έχουν αποτρέψει 54.000 απόπειρες παράτυπων μεταναστών να περάσουν τα σύνορα για να φτάσουν στο ευρωπαϊκό έδαφος. Από αυτούς τους επίδοξους μετανάστες οι 7.100 ήταν Μαροκινοί, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης στο Μαρόκο έχουν κατακλυστεί από βίντεο που δείχνουν νεαρούς Μαροκινούς να κατευθύνονται στην Ισπανία με φουσκωτά πλοιάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση