GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Ρωσία ότι εμπλέκεται στη δολοφονία του αδερφού του Κιμ Γιονγκ Ουν

Η μόνιμη αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών στον ΟΗΕ Νίκι Χέϊλι κατηγόρησε την Ρωσία υποστηρίζοντας ότι συνέδραμε τις μυστικές υπ...

Η μόνιμη αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών στον ΟΗΕ Νίκι Χέϊλι κατηγόρησε την Ρωσία υποστηρίζοντας ότι συνέδραμε τις μυστικές υπηρεσίες της Βόρειας Κορέας στην δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, αδερφού του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Όταν η Βόρεια Κορέα εκτέλεσε την δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ , αυτό έγινε με την συνδρομή της Ρωσίας, η οποία παρέδωσε στην Βόρειο Κορέα βιολογικές ουσίες» ισχυρίσθηκε η Χέϊλι στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που είχε ως θέμα τις κυρώσεις κατά της Πιονγιάνγκ.

Η Αμερικανίδα μόνιμη αντιπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία βοηθάει την Βόρειο Κορέα να παρακάμψει το καθεστώς των κυρώσεων προμηθεύοντας την με πετρέλαιο, παραβιάζοντας έτσι την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κίνας στον ΟΗΕ Μα Ζαοξού δήλωσε ότι η χώρα του εφαρμόζει τις κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας, προειδοποίησε ωστόσο ότι η αντιπαράθεση με την Πιονγιάνγκ μπορεί να έχει «ολέθριο τέλος». Παράλληλα απηύθυνε έκκληση να υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Βόρειας Κορέας και κάλεσε του Συμβούλιο Ασφαλείας να μείνει ενωμένο στο ζήτημα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση