GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Οι Τούρκοι έκαναν ρεσάλτο σε κυπριακό πλοιάριο...

Σε επικίνδυνη κλιμάκωση προχωρούν οι Τούρκοι στην Κύπρο με το ρεσάλτο σε Κυπριακό ψαροκάικο και τη σύλληψη του πενταμελούς πληρώματός τ...

Σε επικίνδυνη κλιμάκωση προχωρούν οι Τούρκοι στην Κύπρο με το ρεσάλτο σε Κυπριακό ψαροκάικο και τη σύλληψη του πενταμελούς πληρώματός του από το κατοχικό καθεστώς.
Το ψευδοκράτος, με αφορμή ισχυρισμούς περί ”παραβίασης χωρικών υδάτων” προκαλεί νέα αποσταθεροποίηση στην περιοχή ενώ η Κυπριακή Κυβέρνηση έχει προβεί σε σχετική αναφορά στον ΟΗΕ για επίλυση του ζητήματος.
Το πλήρωμα ε/κ ψαροκάικου συνέλαβαν οι κατοχικές αρχές σήμερα το πρωί σε διεθνή ύδατα.
Πρόκειται για ψαράδες Αιγυπτιακής καταγωγής οι οποίοι επέβαιναν στο αλιευτικό σκάφος «Γεια σου καΐκι μου Αη Νικόλα», υπό κυπριακή σημαία το οποίο έπλεε σε χωρικά ύδατα οκτώ ναυτικά μίλια βόρεια του Κορμακίτη, όταν τους προσέγγισε τουρκικό σκάφος και ζήτησαν να προχωρήσουν σε έρευνα.
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο ιδιοκτήτης και διευθυντής της εταιρείας «Τα Ψαροκάικα», με έδρα τη Λεμεσό, Άριστος Αριστείδου, το ψαροκάικο «Γεια σου καΐκι μου Άη Νικόλα», βρισκόταν σε διεθνή ύδατα μεταξύ Ακάμα και Κορμακίτη, όταν τους προσέγγισε πλοίο του τουρκικού πολεμικού και με την πρόφαση πως θα γινόταν έλεγχος, στρατιώτες επιβιβάστηκαν σε αυτό.
Τότε, οι στρατιώτες ανέφεραν στο αιγυπτιακής καταγωγής πλήρωμα, πως βρισκόταν υπό σύλληψη, ενώ ο καπετάνιος πρόλαβε να ενημερώσει για το περιστατικό μέσω του Ράδιο Κύπρος.
Το σκάφος οδηγήθηκε στο λιμάνι της Κερύνειας, ενώ σύμφωνα με τον κ. Αριστείδου έχουν γίνει όλες οι σχετικές καταγγελίες στις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, που ήδη ξεκίνησαν διαδικασίες για απελευθέρωση των ψαράδων και την επιστροφή του σκάφους.
Υπενθυμίζεται πως σε άλλες δυο περιπτώσεις τους τελευταίους μήνες, είχε παρενοχληθεί από τουρκικά πολεμικά, η τράτα της εταιρείας με την ονομασία «Μπουμπουλίνα».
Σε συναγερμό τέθηκαν το τμήμα Αλιείας, λιμενική αστυνομία και Ηνωμένα Έθνη.
Οι κυπριακές αρχές καταβάλουν προσπάθειες μέσω του ΟΗΕ και την ειρηνευτικής δύναμης για επιστροφή στις ελεύθερες περιοχές του πενταμελούς πληρώματος ψαροκάϊκου τους οποίους συνέλαβαν οι τουρκικές κατοχικές αρχές ενώ ψάρευαν μεταξύ Ακάμα και Κορμακίτη στα βορειοδυτικά του νησιού.
Οι Τούρκοι κατάσχεσαν το πλοίο και το ρυμούλκησαν στο κατεχόμενο λιμάνι της Κερύνειας, ισχυριζόμενοι ότι παραβίασε τα «χωρικά ύδατα» του ψευδοκράτους. Το ψαροκαίκο προσεγγίστηκε από τουρκικό περιπολικό πλοίο και οι Τούρκοι έλεγξαν τα έγγραφα του πληρώματος. Στη συνέχεια συνέλαβαν το πλήρωμα και κατέλαβαν το καΐκι.

https://www.pentapostagma.gr/2018/09/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BA%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD.html

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση