GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λουτσέσκου: Αυτό ήταν το σκεπτικό μας, προσπαθήσαμε, αλλά…

Για την διαφορά ποιότητας που υπάρχει ανάμεσα στις δυο ομάδες, για την φάση του γκολ της Τσέλσι, αλλά και για το πλάνο του ΠΑΟΚ μί...

Για την διαφορά ποιότητας που υπάρχει ανάμεσα στις δυο ομάδες, για την φάση του γκολ της Τσέλσι, αλλά και για το πλάνο του ΠΑΟΚ μίλησε ο τεχνικός του «δικεφάλου του Βορρά», Ραζβάν Λουτσέσκου. Τι είπε για το ερχόμενο ματς του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ.

Αναλυτικά όλα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Για το αν περίμενε κάτι παραπάνω από τις επιλογές που έκανε στο ματς: «Προετοιμάσαμε το παιχνίδι αναλύοντας καλά τον αντίπαλο, ξέραμε ότι ένα από τα δυνατά του σημεία είναι ο τρόπος ανάπτυξης που ξεκινάει από την γραμμή της άμυνας, από τα δυο κεντρικά μπακ, και τον Ζορζίνιο, ενώ άμα περάσει η μπάλα από εκεί, τότε πολύ εύκολα να εκμεταλλευτούν τον χώρο, να ανοίξουν το παιχνίδι, να παίξουν την μπάλα στις πλευρές και να γίνουν επικίνδυνοι… Προσπαθήσαμε να είμαστε συμπαγείς και με τις κινήσεις του Σάκχοφ και του Πέλκα στον χώρο αυτό να αποφύγουμε τέτοιου είδους καταστάσεις. Την ίδια ώρα, γνωρίζαμε ότι η Τσέλσι είναι μια γρήγορη και επιθετική ομάδα όταν χάνει την μπάλα, αντιδρά πολύ γρήγορα.

Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να είμαστε γρήγοροι, να περάσουμε την μπάλα από το κέντρο από τον Σάκχοφ και τον Πέλκα στους παίκτες που θα έρθουν από πίσω, να δημιουργήσουμε χώρο και να φύγουμε γρήγορα από αυτή την κατάσταση. Ξεκινήσαμε τον αγώνα με αυτά τα συναισθήματα, ίσως δείξαμε παραπάνω σεβασμό στον αντίπαλο, κάναμε ένα λάθος στην φάση του πρώτου γκολ και από εκεί και πέρα το ματς θα μπορούσε να είχε τελειώσει με ένα σκληρό αποτέλεσμα για εμάς. Από εκεί και πέρα τρέξαμε πολύ, ξεφύγαμε από κάποιες καταστάσεις, βγήκαμε από το παιχνίδι με αυτό το αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ισορροπήσαμε κάπως το παιχνίδι, βγήκαμε πιο μπροστά, γίναμε πιο επιθετικοί, ίσως και η Τσέλσι από την πολύ μεγάλη προσπάθεια που είχε καταβάλει στο πρώτο μέρος έχασε κάτι από την φρεσκάδα της και δημιουργήσαμε κάποιες καταστάσεις όπου θα μπορούσαμε να πάρουμε την ισοπαλία».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του κόντρα σε μια ομάδα τόσο ποιοτική όπως η Τσέλσι: «Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια που έδειξαν μέσα στο γήπεδο, έτρεξαν πολύ, δεν έχασαν το μυαλό τους. Από την άλλη πλευρά και του αποτελέσματος, φυσικά δεν είσαι ικανοποιημένος όταν χάνεις… Όπως είπα και χθες, αυτή την στιγμή αντιμετωπίσαμε μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, που έχει εμπειρία, ποιότητα, παίκτες που έχουν κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο και είναι πολύ οργανωμένοι… Δεν θα πω λοιπόν ότι είμαι ικανοποιημένος, ήταν ένα παιχνίδι από το οποίο βγήκαμε με το κεφάλι ψηλά».

Για τις δηλώσεις που έκανε ο τεχνικός της Τσέλσι ότι ξεχώρισε τον Δημήτρη Πέλκα: «Ο Πέλκας δεν ήταν ακριβώς επιθετικός, μπορεί να πει κανείς ότι παίξαμε με ακόμα δυο παίκτες στο κέντρο, δηλαδή ουσιαστικά με 4-6-0 σύστημα, γιατί θέλαμε να ελέγξουμε περισσότερο την μπάλα, να είμαστε συμπαγείς, να μην δώσουμε στην Τσέλσι χώρο και να μπορέσουμε να φύγουμε εμείς στην επίθεση όταν θα μας δινόταν η ευκαιρία».

Για το αν ο ΠΑΟΚ μέτρησε την διαφορά σήμερα από το κορυφαίο επίπεδο και κέρδισε από αυτή την αναμέτρηση, είπε ότι: «Νομίζω ότι δεν είναι λογικό να συγκρίνουμε τον ΠΑΟΚ με τις κορυφαίες ομάδες του αγγλικού πρωταθλήματος, υπάρχει τεράστια διαφορά από όλες τις απόψεις. Έχει να κάνει με την οργάνωση, με το πρωτάθλημα, με την ταχύτητα του παιχνιδιού, με όλες αυτές τις παραμέτρους. Είναι μακράν το πιο δημοφιλές πρωτάθλημα που έχει τους καλύτερους παίκτες και προπονητές. Οπότε πρέπει και εμείς να διαπιστώσουμε που ακριβώς βρισκόμαστε, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε βήματα προς τα πάνω. Από εκεί και πέρα, κερδίσαμε εμπειρίες ενώ σε τέτοιου είδους παιχνίδια δεν μπορείς να το βάζεις κάτω και πρέπει να προσπαθείς μέχρι το τέλος, όσο δυνατός και αν είναι ο αντίπαλος. Στο ποδόσφαιρο ακόμα και όταν ο αντίπαλος είναι καλύτερος από εσένα μπορεί να βρεθεί μια στιγμή που είναι ικανή για να αλλάξει το αποτέλεσμα και τα δεδομένα…».

Ερωτηθείς για τους λόγους που δεν έπαιξε ο Ακπόμ τόσο σήμερα όσο και στο ματς με τον ΟΦΗ και απάντησε πως: «Όχι δεν υπάρχει κάτι, είναι μια δική μου απόφαση που έχει παρθεί σύμφωνα με όσα βλέπω στις προπονήσεις και σύμφωνα με την εικόνα του Καρέλη στο προηγούμενο διάστημα. Από εκεί και πέρα το ματς ήταν σήμερα που έπρεπε να παίξουμε με αυτό το στυλ παιχνιδιού οπότε στον πάγκο θα είχαμε έναν επιθετικό και οι υπόλοιποι θα ήταν ποδοσφαιριστές που μπορούν να δημιουργήσουν, όπως ο Μπίσεσβαρ, ο Ουάρντα, οπότε αυτό ήταν το σκεπτικό και έτσι συνεχίζουμε…».

Σχετικά με την απόδοση του Βιεϊρίνια και αν με την παρουσία του Τόσκα επιστρέψει στην κανονική του θέση: «Δεν συμφωνώ μαζί σας. Κάθε ματς είναι διαφορετικό, μπορεί να έχει να κάνει με την πίεση του αντιπάλου, με το στυλ του παιχνιδιού, δεν πετυχαίνεις συνέχεια τα ίδια μέσα σε 90 λεπτά. Από εκεί και πέρα θεωρώ πως όπως και την περσινή σεζόν έτσι και φέτος έχουμε ξεκινήσει με μια πολύ καλή αμυντική λειτουργία συνολικά και μια πολύ καλή γραμμή άμυνας που έχει τέλεια επικοινωνία μεταξύ της και μπορεί να μας δώσει την δυνατότητα να δημιουργήσουμε από την γραμμή της άμυνας και να γίνουμε πιο επικίνδυνοι και δεν θεωρώ ότι πρέπει να αλλάξουμε αυτή την χημεία και αυτή την γραμμή της άμυνας επειδή παίξαμε ένα παιχνίδι με μια τέτοια ομάδα. Ο Τόσκα μας δίνει την δυνατότητα να μπορούμε να ξεκουράσουμε κάποιους παίκτες γιατί όπως γνωρίζεται παίζουμε ματς κάθε τρεις μέρες και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Για το αν το ματς με την ΑΕΚ επηρέασε τις σημερινές του επιλογές: «Μπορεί ναι, μπορεί και όχι…είναι πολύ σημαντικό το ματς της Κυριακής και όλοι το γνωρίζουμε».

Για τη νίκη της Μπάτε επί της Βίντι: «Όχι δεν μου δημιουργεί έξτρα πίεση, ξέρουμε ότι έχουμε άλλα πέντε παιχνίδια, το ένα από αυτά είναι με την Τσέλσι, ξέραμε από την αρχή ότι η πρόκριση θα παιχτεί με αυτές τις τρεις ομάδες και ίσως περισσότερο με εμάς και την Μπάτε, αλλά αυτά όλα είναι στα χαρτιά, δεν ξέρει κανείς τι γίνεται στο ποδόσφαιρο, μπορεί η Βίντι να έχει τύχη και να κερδίσει την Τσέλσι και όλα αυτά να ανατραπούν… Ελπίζω να μην γίνει… Πρέπει πρώτα από όλα να σκεφτούμε το παιχνίδι της Κυριακής και μετά τα υπόλοιπα…».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση