GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Γερμανοί απογειώνουν τον ελληνικό τουρισμό

Οι Γερμανοί οδηγούν τη φετινή εκτίναξη του τουρισμού στην Ελλάδα, με τις συνολικές ταξιδιωτικές εισπράξεις να αυξάνονται στο επτάμ...

Οι Γερμανοί οδηγούν τη φετινή εκτίναξη του τουρισμού στην Ελλάδα, με τις συνολικές ταξιδιωτικές εισπράξεις να αυξάνονται στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου κατά 17% και τον αριθμό των τουριστών κατά 14,6%.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ο αριθμός των Γερμανών τουριστών αυξήθηκε στο επτάμηνο κατά 36,5% στα 2,1 εκατομμύρια και τα έσοδα από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 35,2%, πλησιάζοντας τα 1,5 δισ. ευρώ.

Οι εισπράξεις από τη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 2,9% στα 465 εκατ. ευρώ και οι εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 1,2% στα 1,05 δισ. ευρώ.

Από τις χώρες εκτός της ΕΕ, μείωση κατά 18,2% παρουσίασαν οι εισπράξεις από τη Ρωσία, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 197 εκατ. ευρώ, ενώ αυτές από τις ΗΠΑ σημείωσαν αύξηση κατά 27% και διαμορφώθηκαν στα 503 εκατ. ευρώ.

Η ταξιδιωτική κίνηση από τη Γαλλία αυξήθηκε κατά 10,1% στους 756 χιλ. ταξιδιώτες. Η ταξιδιωτική κίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασε αύξηση κατά 2,5% στους 1,5 εκατ. ταξιδιώτες.

Από τις χώρες εκτός της ΕΕ, η ταξιδιωτική κίνηση από τη Ρωσία μειώθηκε κατά 11,5% στους 277 χιλ. ταξιδιώτες, ενώ αυτή από τις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 34,8% στους 560 χιλ. ταξιδιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση