GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Τζιμ Μάτις διαψεύδει τις φήμες περί αποχώρησης από την κυβέρνηση

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις διέψευσε ξερά την Τρίτη τα δημοσιεύματα κατά τα οποία ενδέχεται να αποχωρήσει από την κυβέρνη...

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις διέψευσε ξερά την Τρίτη τα δημοσιεύματα κατά τα οποία ενδέχεται να αποχωρήσει από την κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνοντας ότι «δεν θα τα έπαιρνα τόσο στα σοβαρά».

«Πόσες φορές το έχουμε συζητήσει αυτό αφότου ήρθα εδώ πέρα; Θα ξεχαστεί σύντομα, κι αυτοί που άρχισαν τη φημολογία (...) θα ασχοληθούν με την επόμενη φήμη», είπε ο Μάτις, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στο Πεντάγωνο.

«Έτσι είναι αυτή η πόλη», συνέχισε. «Θα σας πρότεινα να διατηρήσετε την αίσθηση του χιούμορ σας.»

Τα σχόλια αυτά είναι τα πιο σαφή που έχει κάνει μέχρι τώρα ο στρατηγός εν αποστρατεία σχετικά με την εντεινόμενη φημολογία για το μέλλον του, καθώς ο Τραμπ πλησιάζει το ορόσημο της διετίας της προεδρίας του κι εντείνονται τα σενάρια περί ανασχηματισμού της κυβέρνησής του μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Μάτις βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής των ΜΜΕ τις τελευταίες εβδομάδες, ιδίως μετά την κυκλοφορία νωρίτερα αυτόν τον μήνα του νέου βιβλίου του βετεράνου ρεπόρτερ Μπομπ Γούντγουορντ — ενός από τους δημοσιογράφους που αποκάλυψαν το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ — κατά το οποίο ο υπουργός Άμυνας φέρεται να αναφέρθηκε με προσβλητικό τρόπο στον Τραμπ συζητώντας με στενούς του συνεργάτες.

Ο στρατηγός διέψευσε κατηγορηματικά ότι αναφέρθηκε με υποτιμητικό τρόπο στον μεγιστάνα των ακινήτων. Την 5η Σεπτεμβρίου, ο Τραμπ δήλωσε πως ο υπουργός Άμυνας θα παραμείνει στον θώκο του, επιμένοντας: «Θα μείνει εδώ. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι μαζί του. Καταγάγουμε πολλές νίκες».

Μολαταύτα, σύμφωνα με ένα δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Times τη 15η Σεπτεμβρίου, ο Τραμπ αντιμετωπίζει πλέον με εντεινόμενη δυσφορία τον Μάτις, λόγω των συγκρίσεων μεταξύ τους, που δεν τον ευνοούν, και λόγω του γεγονότος πως ο υπουργός Άμυνας χαρακτηρίζεται από κάποιους «ο ενήλικος στο δωμάτιο».

Ο Μάτις — σε αυτό συνάδει με τον Τραμπ — αντιμετωπίζει πάντως με δυσπιστία τα μέσα ενημέρωσης και την κάλυψη των πολιτικών εξελίξεων στην Ουάσινγκτον. Χαρακτήρισε «αποκύημα φαντασίας» το βιβλίο του Γούντγουορντ και άλλα κείμενα που καταπιάνονται με συζητήσεις που γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες.

Ερωτηθείς για τα πρόσφατα δημοσιεύματα γύρω από τις φήμες περί αποχώρησής του, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ απάντησε: «Είναι όπως τα περισσότερα πράγματα σε αυτήν την πόλη. Κάποιος μαγειρεύει έναν τίτλο. Μετά τηλεφωνεί σε μερικούς ανθρώπους που τους αρέσει η κουβεντούλα. Βρίσκει ένα-δυο πράγματα που κολλάνε. Προσθέτει φήμες (...). Και ιδού, έχουμε μια είδηση», σχολίασε ειρωνικά.

Πάντως ο Μάτις είναι γνωστό ότι δεν αρέσκεται στην ενασχόληση με την πολιτική και δεν έκρυβε πως δεν επεδίωκε να αναλάβει το υπουργείο Άμυνας, ή να επιστρέψει καν στην Ουάσινγκτον, όταν εξελέγη ο Τραμπ. Ο στρατηγός ε.α. μετά την αποχώρησή του από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έπιασε δουλειά στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ και δεν δίστασε να πει στην ακρόαση στη Γερουσία για την έγκριση του διορισμού του πως δεν περίμενε να δεχθεί τηλεφώνημα από τον Λευκό Οίκο.

Στις επίμονες ερωτήσεις για το πώς βλέπει το μέλλον του, απάντησε μισοαστεία-μισοσοβαρά: «Φυσικά και δεν σκέφτομαι να φύγω από εδώ».

«Το λατρεύω αυτό το μέρος», πρόσθεσε ο Μάτις με χαμόγελο. «Θα βρω ένα μικρό μέρος εδώ λίγο πιο κάτω στον Ποτόμακ»...

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση