GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έσπασε το ρόδι η Ξάνθη

Με πρωταγωνιστή τον Έρικ Γέντρισεκ, η Ξάνθη επικράτησε με σκορ 3-0 του ΟΦΗ και πανηγύρισε την πρώτη φετινή νίκη της, την ώρα που ο...

Με πρωταγωνιστή τον Έρικ Γέντρισεκ, η Ξάνθη επικράτησε με σκορ 3-0 του ΟΦΗ και πανηγύρισε την πρώτη φετινή νίκη της, την ώρα που οι Κρητικοί παραμένουν χωρίς «τρίποντο» στην Super League.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σλοβάκος επιθετικός σημείωσε τα δύο πρώτα γκολ (28’, 40’) ξεκλειδώνοντας την άμυνα των Κρητικών και έχει σημειώσει τα 3 από τα 4 συνολικά τέρματα των Ακριτών στο φετινό πρωτάθλημα.

Στο 87’ ο Κοβάτσεβιτς με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα για τους νικητές.

Ο αγώνας:

Αρκετά συντηρητικές ήταν οι δύο ομάδες στην αρχή του αγώνα, με τον ΟΦΗ να έχει ελαφρά υπεροχή στο πρώτο δεκάλεπτο.

Εντούτοις, η Ξάνθη ισορρόπησε στο διάστημα 10’-20’, δίχως όμως να βρει «καθαρή» ευκαιρία.

Στο 28’ και σχετικά κόντρα στη ροή του αγώνα οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν, με τον μόνιμο σκόρερ τους, Γέντρισεκ, να ανοίγει το σκορ με πολύ ωραία κεφαλιά από το πρώτο δοκάρι έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ του Σαρπόνγκ.

Οι Κρητικοί αντέδρασαν κάπως και είχαν δύο καλές στιγμές με τον Κουτσιανικούλη (33’, 36’), αλλά μέχρι εκεί…

Έτσι, στο 40’ οι Ακρίτες διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον συνήθη ύποπτο, Γέντρισεκ, ο οποίος βρέθηκε μόνος του στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, πέρασε το εμπόδιο του Σωτηρίου και πλάσαρε σε κενή εστία για να γράψει το Ξάνθη-ΟΦΗ 2-0.

Στο εναπομείναν διάστημα δεν άλλαξε κάτι και οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με προβάδισμα δύο τερμάτων. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ευκαιρία για τους Ακρίτες, με τον Σιλά να σουτάρει αμαρκάριστος μέσα από την περιοχή, ωστόσο η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 49’ ο ΟΦΗ απείλησε κάπως, με τον Ποτουρίδη να σουτάρει από πλάγια θέση στην περιοχή, όμως η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Το επόμενο 20λεπτο κύλησε με τους γηπεδούχους να ελέγχουν απόλυτα την κατάσταση και να μην δίνουν δικαιώματα στους Κρητικούς.

Με την είσοδο του Νέιρα στο ματς (68’) οι φιλοξενούμενοι κυκλοφόρησαν κάπως καλύτερα την μπάλα, έγιναν πιο επιθετικοί και στο 72’ σπατάλησαν πολύ καλή ευκαιρία για να ξαναμπούν στο παιχνίδι: ο Πλατέλλας βρέθηκε μόνος του πλάγια στην περιοχή, σούταρε με το αριστερό, αλλά αστόχησε.

Από ‘κει και πέρα, η Ξάνθη «πάγωσε» το ρυθμό και στο 80’ θα μπορούσε να σκοράρει και τρίτη φορά, όμως ο Σωτηρίου έδιωξε με το πόδι το σουτ του Κάστρο (στην πρώτη του επαφή με την μπάλα) από το ύψος του πέναλτι.

Ό,τι δεν πέτυχε ο Αργεντινός επιθετικός, το κατάφερε 7 λεπτά αργότερα ο Κοβάτσεβιτς, ο οποίος εκτέλεσε υποδειγματικά φάουλ έξω από την περιοχή για να στείλει την μπάλα στη γωνία της εστίας των Κρητικών και να διαμορφώσει το τελικό 3-0.

Αυτό ήταν το πρώτο φετινό «τρίποντο» για τους Ακρίτες, που βελτιώνονται παιχνίδι με παιχνίδι, την ώρα που ο ΟΦΗ παραμένει με μόλις έναν πόντο έπειτα από 4 αγώνες και ψάχνει αντίδοτο στην κρίση. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά την Τετάρτη στο ίδιο γήπεδο για το Κύπελλο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς – Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά – Καμαρά, Κοβάτσεβιτς (89’ Μελιόπουλος) – Κίκε (61’ Ντε Λούκας), Σαρπόνγκ (80’ Κάστρο), Καντά – Γέντρισεκ

ΟΦΗ (Παπαδόπουλος): Σωτηρίου – Κυριακίδης, Παπάζογλου (9’ Κομεσίδης – 46’ Νάστος), Ποτουρίδης, Κοιλιάρας – Κουτσιανικούλης (68’ Νέιρα), Μεγιάδο, Παπαστεριανός, Πλατέλλας - Αραβίδης, Βουό

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση