GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερντογάν: Αν ζητήσει ο Τραμπ να με δει, θα το σκεφτώ…

Με το ίδιο νόμισμα πλήρωσε ο Τούρκος Πρόεδρος τον Λευκό Οίκο, ερωτηθείς για το εάν θα υπάρξει συνάντηση με τον Τραμπ στη Νέα Υόρκη...

Με το ίδιο νόμισμα πλήρωσε ο Τούρκος Πρόεδρος τον Λευκό Οίκο, ερωτηθείς για το εάν θα υπάρξει συνάντηση με τον Τραμπ στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Πριν από λίγες ημέρες, όταν είχε ερωτηθεί σχετικά η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για το αν ο Ντόναλντ Τραμπ θα συναντήσει κατ’ ιδίαν τον Τούρκο Πρόεδρο στη σκιά της κρίσης που έχει ξεσπάσει στις σχέσεις των δύο χωρών, είχε απαντήσει «αν υπάρξει σχετικό αίτημα, θα το εξετάσουμε…», αντίδραση που είχε εκληφθεί από την Άγκυρα ως υποτιμητική.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όταν ρωτήθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο, πριν αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη, για το αν θα επιδιώξει τελικά συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ “πήρε το αίμα του πίσω” κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο: «Αν υπάρξει κάποιο αίτημα από την αμερικανική πλευρά, θα το εξετάσουμε. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα», είπε χαρακτηριστικά και προσπάθησε να στρέψει το ενδιαφέρον του Τύπου στη δική του παρουσία και ομιλία στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ σχετικά με το Προσφυγικό.

Υπογράμμισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για το μέλλον της Συρίας είναι ο “βάλτος της τρομοκρατίας” στα ανατολικά του Ευφράτη, που βαθαίνει υπό τη στήριξη κάποιων συμμάχων. «Παρότι έχουν περάσει επτά χρόνια από την κρίση στη Συρία, κανείς δεν έχει αναλάβει τόσες ευθύνες όσο η Τουρκία», υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο πλαίσιο των επαφών του στις ΗΠΑ θα συναντηθεί και με Αμερικανούς επενδυτές, ενώ αναφερόμενος στην επίσκεψή του στη Γερμανία και τη συνάντησή του με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ είπε ότι «θα συζητήσουμε για την ξενοφοβία και τον αντι-ισλαμισμό που παρουσιάζουν έξαρση στην Ευρώπη. Γνωρίζουμε πως και η κα Μέρκελ τάσσεται κατά των ρατσιστικών ενεργειών. Θα μοιραστώ επίσης την προσδοκία μας για μία πιο αποτελεσματική καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως το PKK και η FETÖ».

Πηγή: ant1news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση