GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αρχαιοκάπηλος συνελήφθη στο Λουτράκι - Στην κατοχή του βρέθηκε άγαλμα της θεάς Αφροδίτης από το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας - ΦΩΤΟ

Στο Λουτράκι Κορινθίας συνελήφθη ένας 46χρονος καθώς βρέθηκαν στην κατοχή του πολύ μεγάλης αρχαιολογικής αξίας αντικείμενα, ενώ πα...

Στο Λουτράκι Κορινθίας συνελήφθη ένας 46χρονος καθώς βρέθηκαν στην κατοχή του πολύ μεγάλης αρχαιολογικής αξίας αντικείμενα, ενώ παράλληλα ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο συνεργοί του.

Μεταξύ άλλων, ο συλληφθείς φέρεται να κατείχε μαρμάρινο γυναικείο άγαλμα της θεάς Αφροδίτης, που ακουμπάει σε πεσσό, φοράει χιτώνα και ιμάτιο, αποτελούμενο από 8 συνανήκοντα τμήματα, 2ου ή 1ου αιώνα π.Χ., συνολικού ύψους 80 εκατοστών.

Όπως διαπιστώθηκε, το κατασχεθέν άγαλμα της θεάς Αφροδίτης, ρωμαϊκής εποχής, έχει αφαιρεθεί από το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας στη Σαντορίνη, όπου φυλασσόταν στους αποθηκευτικούς χώρους του και αναγνωρίστηκε από την αρμόδια αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και Προϊσταμένη του Μουσείου.

Σε βάρος του 46χρονου και των συνεργών του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, η οποία αφορά παραβάσεις των διατάξεων της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, υπήρχαν πληροφορίες για μεταφορά από άγνωστο άτομο αρχαίων κινητών μνημείων, τα οποία θα πωλούσε έναντι του ποσού των 350.000 ευρώ. Κλιμάκιο αστυνομικών εντόπισε στην περιοχή του Λουτρακίου κινούμενο ύποπτο όχημα, το οποίο οδηγούσε ο 46χρονος και όταν πήγε σε υπαίθριο χώρο καταστήματος οι αστυνομικοί το ακινητοποίησαν.

Έπειτα από έρευνα βρέθηκαν στον χώρο αποσκευών και κατασχέθηκαν:

Μαρμάρινο γυναικείο άγαλμα της θεάς Αφροδίτης, που ακουμπάει σε πεσσό, φοράει χιτώνα και ιμάτιο, αποτελούμενο από 8 συνανήκοντα τμήματα, 2ου ή 1ου αιώνα π.Χ., συνολικού ύψους 80 εκατοστών.

Μαρμάρινο σώμα κυλινδρικής πυξίδας, ελληνιστικής περιόδου, διαμέτρου 14 εκατοστών και ύψους έξι εκατοστών που φέρει διακόσμηση επάλληλων ανάγλυφων ταινιών με το συνανήκον τμήμα αυτού που συνιστά το πώμα της πυξίδας με διάμετρο 17 εκατοστά και ύψος 2 εκατοστά, με διακόσμηση πλογμού και ψαροκόκαλου.

Επίσης, λίθο λαξευμένο στις τέσσερις πλευρές, διαστάσεων 25 εκατοστών και ύψους 14 εκατοστών, με παράσταση του Ηρακλή με τη Λερναία Ύδρα, της ύστερης αρχαιότητας του 3ου μ.Χ. αιώνα.

Επίσης κατασχέθηκαν ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, τέσσερις κάρτες μνήμης, δύο κινητά τηλέφωνα, ένα usb stick , -900- ευρώ καθώς και το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά.

Οι κατασχεθείσες αρχαιότητες θα παραδοθούν στα Μουσεία Κορίνθου και Προϊστορικής Θήρας. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση