GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτό είναι το "ιπτάμενο παλάτι" του Ερντογάν που αγόρασε από τον Εμίρη του Κατάρ - ΦΩΤΟ

Ένα πολυτελές αεροσκάφος τύπου Β747-8 φέρεται να αγόρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έναντι μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων από τον εμί...

Ένα πολυτελές αεροσκάφος τύπου Β747-8 φέρεται να αγόρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έναντι μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων από τον εμίρη του Κατάρ, εν μέσω της οικονομικής κρίσης που βρίσκεται η Τουρκία.

Σύμφωνα με το Ahval το Boeing 747-8 σε έκδοση VIP προσγειώθηκε χθες το πρωί στην Κωνσταντινούπολη. Η απόκτηση αυτού του πανάκριβου αεροσκάφους από την Τουρκία, έρχεται λίγο αφότου ο γαμπρός του Τούρκου προέδρου και υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Μπεράτ Αλμπαϊράκ ανακοίνωσε μέτρα για τη μείωση του αριθμού των οχημάτων που χρησιμοποιούν αξιωματούχοι.

Το VIP 747-8 θα συμπεριληφθεί στον τουρκικό κρατικό στόλο που αριθμεί ήδη 11 τζετ και τρία ελικόπτερα.

Στο πολυτελές τζετ υπάρχουν 7 υπνοδωμάτια, 2 μεγάλα σαλόνια, αίθουσες συσκέψεων, ακόμη κι ένα μικρό νοσοκομείο. Το αεροσκάφος διέθετε 463 θέσεις επιβατών αλλά μετά από μετατροπές τώρα διαθέτει 76 θέσεις μόνο για VIP καλεσμένους. Η τιμή του χωρίς τον εξοπλισμό του είναι 400 εκατομμύρια δολάρια, ενώ για να γεμίσει καύσιμα το αεροπλάνα χρειάζονται 250 χιλιάδες δολάρια.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις, με τη βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Γκαμζέ Τάσ-τζιέρ, να απευθύνει σχετικό ερώτημα στον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης.

«Αυτοί που καλούν το λαό να κάνει οικονομία μήπως να σκέφτονταν κι εκείνοι να κάνουν το ίδιο;» ρωτά η βουλευτής.

Σύμφωνα με το τουρκικό δίκτυο Kokpit.aero, το νέο αεροσκάφος είναι δώρο του σεΐχη του Κατάρ, για να δείξει την «αγάπη του για τον Ερντογάν και την εμπιστοσύνη του στην Τουρκία», καθώς ο Τούρκος πρόεδρος είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για το VIP 747-8, που πωλούσε το εμιράτο.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση