GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαριάς: Να γίνει δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών

Δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών ζήτησε ο πρόεδρος του Κόμματος "Ελλάδα-ο άλλος δρόμος", ευρωβουλευτής, καθηγητής...

Δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών ζήτησε ο πρόεδρος του Κόμματος "Ελλάδα-ο άλλος δρόμος", ευρωβουλευτής, καθηγητής Νότης Μαριάς, τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλει να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή για να βρει μια συγκυριακή πλειοψηφία 151-152 βουλευτών.

Εάν έρθει η συμφωνία στη Βουλή προς κύρωση χρειάζεται ξεκάθαρα 180 ψήφους, είπε ο κ. Μαριάς, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, στο πλαίσιο της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Χαρακτήρισε "κατάπτυστη" τη Συμφωνία των Πρεσπών και πρόσθεσε ότι "εκχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα, υπονομεύει την ιστορία και ξεπουλά το όνομα της Μακεδονίας".

Αναφερόμενος στη στάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, είπε πως είναι "υποκριτική" και "καιροσκοπική" και συμπλήρωσε ότι εάν δεν επιθυμούν να προχωρήσει η συμφωνία θα πρέπει να φύγουν για να πέσει η κυβέρνηση. "Τους καλούμε να ανατρέψουν την κυβέρνηση, όμως επιθυμούν να μείνουν στις καρέκλες", σημείωσε.

Αναφερόμενος στη χθεσινή παρουσία του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο κ. Μαριάς τη χαρακτήρισε "φιέστα" και συμπλήρωσε ότι πρόκειται για "ένα ρεσιτάλ υποκρισίας και προκλήσεων απέναντι στον ελληνικό λαό".

Για τις ευρωεκλογές (το Μάιο του 2019), ο κ. Μαριάς τόνισε ότι θα 'κατέβει' με αυτόνομη παρουσία, με ένα ψηφοδέλτιο 42 υποψηφίων και είπε, επίσης, ότι, "δεν συζητάμε με πολιτικά κόμματα για συνεργασία στις ευρωεκλογές".

Για την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, ο κ. Μαριάς επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι "δεν υπάρχει τέλος μνημονίων (...) η ενισχυμένη εποπτεία εφαρμόζεται μόνο για την Ελλάδα".

Ο κ. Μαριάς παρουσίασε, επίσης, τις θέσεις του κόμματος για ζητήματα, όπως το προσφυγικό/μεταναστευτικό, την οικονομική ανάκαμψη, λέγοντας πως η Ελλάδα θα πρέπει να αποκτήσει μια ειδική σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη μέσω ρυθμίσεων "για να ανασάνει η οικονομία και να έρθει η ανάπυξη", αλλά και την Παιδεία.

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση