GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουτσούμπας: Απαράδεκτη η Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», χαρακτήρισε απα...

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», χαρακτήρισε απαράδεκτη τη Συμφωνία των Πρεσπών και τόνισε ότι οι εξελίξεις αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου που εκπορεύεται από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τους ισχυρούς της Ε.Ε.
Όπως τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, στόχος είναι η δημιουργία ενός προτεκτοράτου των ΗΠΑ στη γειτονική χώρα, που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους και μέσα σε αυτά είναι να εκδιωχθούν από τα Βαλκάνια, η Ρωσία και η Κίνα που έχουν εμπορικά συμφέροντα στην περιοχή.
Σύμφωνα με τον Γ.Γ του ΚΚΕ, η Συμφωνία είναι απαράδεκτη γιατί δεν αντιμετωπίζει το κυριότερο πρόβλημα, που είναι η εξάλειψη των αλυτρωτικών διαθέσεων. Την χαρακτήρισε δε ανιστόρητη γιατί με την σφραγίδα της ελληνικής Κυβέρνησης αναγνωρίζονται πλέον «Μακεδονική γλώσσα και εθνότητα». Αυτό σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, ελλοχεύει κινδύνους καθώς ζητήματα που είχαν λυθεί οριστικά με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου, μπορεί να ξαναέρθουν στο προσκήνιο.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισήμανε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες αλλά και τις διεθνείς εξελίξεις.
"Είναι πιθανόν κατά την άποψή μας να έχουμε τον Γενάρη ή τον Φλεβάρη πρόωρες εκλογές σε σχέση με όλα αυτά, και με τα της Ελλάδας και τα υπόλοιπα θέματα" ανέφερε.
Ο κ. Κουτσούμπας αναφερόμενος στο θέμα των περικοπών στις συντάξεις, χαρακτήρισε πιθανή την αναστολή του μέτρου μέχρι τις επόμενες εκλογές, τονίζοντας όμως ότι αυτό δεν αποτελεί λύση του προβλήματος, το οποίο για να αντιμετωπισθεί θα πρέπει να καταργηθεί ο «Νόμος Κατρούγκαλου».
Ο κ. Κουτσούμπας, σχολιάζοντας το επίμαχο θέμα των ημερών με τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας, χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός και προειδοποίησε ότι καταστάσεις σαν αυτές παραπέμπουν σε επικίνδυνα φαινόμενα με φασιστικές διάθεση.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση