GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» τίμησε την Μαριάννα Βαρδινογιάννη - ΦΩΤΟ

Σε μία σεμνή τελετή, παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, και της συζύγου του κυρίας Σίσσυ...

Σε μία σεμνή τελετή, παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, και της συζύγου του κυρίας Σίσσυς Παυλοπούλου, την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018, το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», με πρωτοβουλία του Διοικητή του Νοσοκομείου κυρίου Μανώλη Παπασάββα, τίμησε την Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο «Χωρέμειο Αμφιθέατρο» του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», με αφορμή τα 25 χρόνια από την δημιουργία της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών το 1993, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βράβευσε την κυρία Βαρδινογιάννη για την συνολική της προσφορά στον χώρο της υγείας.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης, του καλλιτεχνικού κόσμου καθώς και πλήθος κόσμου.

Κατά την ομιλία του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο και την προσωπικότητα της κυρίας Βαρδινογιάννη. «Η Ελλάδα, Μαριάννα μου, μέσα από την ΕΛΠΙΔΑ, μέσα από το δικό σου παράδειγμα μπόρεσε να κάνει αυτό που είναι ο ρόλος της μέσα στον χρόνο παγκόσμια. Να διδάξει τι σημαίνει ανθρωπιά, αγάπη και αλληλεγγύη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κύριος Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε ότι: «Η κυρία Βαρδινογιάννη είναι μια ξεχωριστή Ελληνίδα. Από τους βασικούς εκπροσώπους της ήπιας διπλωματίας, μια πραγματικά δυναμική πρέσβειρα της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό. Εκφράζοντας ξανά τα συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού και τις ευχές για το έργο θα ήθελα να ευχαριστήσω και προσωπικά την κυρία Βαρδινογιάννη για το έργο της»

Ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πασής Ελλάδος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών τόνισε ότι: « Η πραγματική αγάπη είναι αγάπη που είναι σαρκωμένη και έχει πρόσωπο. Ένα πρόσωπο τέτοιας σαρκωμένης αγάπης είναι το δικό σας πρόσωπο και γι’ αυτό αξίζει να γίνεται η τιμή σήμερα, διότι στο πρόσωπό σας τιμάμε την αγάπη. Να είστε πάντα γεμάτη αγάπη»

Κατά την ομιλία του, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων μίλησε εκτενώς για το έργο και την προσφορά της κυρίας Βαρδινογιάννη: «Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου και εκ μέρους όλων των γονιών και των χιλιάδων παιδιών που αποθεραπεύτηκαν, αλλά και των παιδιών που δίνουν αυτή τη στιγμή τον δικό τους αγώνα, τον άνθρωπο, που χάρη σε αυτόν βρισκόμαστε εδώ και μιλάμε για αυτό το μεγαλειώδες έργο. Είμαι σίγουρος, ότι όλοι αυτοί οι χιλιάδες άνθρωποι εάν μπορούσαν να βρίσκονται εδώ, θα ήθελαν να πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, που με την ανεξάντλητη αγάπη της, τη προσφορά της, τη μαχητικότητά της, την αισιοδοξία της, κατάφερε το ακατόρθωτο, να μας δοθεί η δυνατότητα να παλέψουμε με τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας, να έχουν όλα τα παιδιά έναν δυνατό σύμμαχο στον αγώνα τους και να καταφέρουν να βγούνε νικητές».

Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κύριος Κωνσταντίνος Τσιάρας ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για την προσφορά της λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ένα παράδειγμα προσφοράς μπορεί επιτέλους να είναι τόσο ορατό και τόσο γνωστό»

Ο κύριος Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, είπε, ανάμεσα σε άλλα: «Πρόκειται για μια ιστορία αισιοδοξίας, μια ιστορία που λέει ότι τελικά το καλό επικρατεί στο τέλος. Η ελπίδα, το φως επικρατεί στο σκοτάδι».

Ο Υπουργός Άμυνας κύριος Πάνος Καμμένος μίλησε αναλυτικά για τον παιδικό καρκίνο και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οικογένειες τους: «Γιατί το να βγεις από ένα μαρτύριο καρκίνου είναι μια νίκη που δεν μπορεί να την χαρίσει κανείς άλλος, παρά μόνο ο Θεός και οι άνθρωποι που δίνουν την ψυχή τους».

Ο εκπρόσωπος του κόμματος «Το Ποτάμι» κύριος Δημήτρης Τσιόρδας είπε: «Ο καλύτερος έπαινος για την κυρία Βαρδινογιάννη είναι η ευγνωμοσύνη στα πρόσωπα των παιδιών που ευεργετήθηκαν, που είχαν χέρι βοήθειας στην κρίσιμη στιγμή».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κύριος Βασίλης Λεβέντης μίλησε για την προσφορά και το κοινωνικό έργο όχι μόνο της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, αλλά συνολικά της οικογένειας Βαρδινογιάννη: «Εδώ έχουμε μια οικογένεια που διακρίνεται. Είναι μια οικογένεια δίπλα στον άνθρωπο. Ας το ακούσουν και άλλοι και ας ακολουθήσουν το παράδειγμά τους».

Η κυρία Βαρδινογιάννη δέχτηκε επίσης τα θερμά συγχαρητήρια τόσο του Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών κυρίου Αντωνίου Κουνάδη, όσο και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κυρίου Αθανασίου-Μελετίου Δημόπουλου, οι οποίοι εξήραν το έργο και την προσφορά της. «Πρόκειται για μια σημαντική προσφορά που φέρει τη σφραγίδα μιας εξέχουσας Ελληνίδας, την οποία συγχαίρω εκ βάθους καρδίας», ανέφερε ο κύριος Κουνάδης, ενώ κύριος Δημόπουλος είπε: «Συγχαίρω την κυρία Βαρδινογιάννη για το πολύπλευρο, ποιοτικά άριστο και ποσοτικά τεράστιο έργο στον χώρο της δημόσιας υγείας και της ογκολογίας και εύχομαι να συνεχίσει να αποτελεί ευεργέτη και να είναι παράδειγμα προς μίμηση για τόσους άλλους συμπολίτες μας που έχουν αντίστοιχες δυνατότητες».

Με εμφανή συγκίνηση η κυρία Βαρδινογιάννη παρέλαβε το βραβείο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς και μία εικόνα της Αγίας Σοφίας την οποία της παρέδωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου.

«Το βραβείο αυτό αποτελεί για εμένα μία έκπληξη γιατί ό, τι έκανα στην ζωή μου, ακόμα και την πιο μικρή πράξη προσφοράς, το θεωρούσα πάντοτε χρέος απέναντι στον εαυτό μου και απέναντι στην κοινωνία.

Για τον λόγο αυτό θεωρώ ότι το βραβείο αυτό ανήκει στα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ, στις οικογένειές τους, και ιδιαίτερα στις μητέρες τους, αυτές τις ηρωίδες που μας διδάσκουν καθημερινά τη δύναμη, το θάρρος, την υπομονή και την αυταπάρνηση και όχι σε εμένα. Γιατί αυτά τα παιδιά είναι η δύναμή μας. Κι είναι αυτά που οδηγούν τα βήματά μας συνεχώς σε νέους δρόμους».

Η κυρία Βαρδινογιάννη ανακοίνωσε επίσης την πρόθεση της να αναλάβει την κατασκευή μιας μικρής εκκλησίας μέσα στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ». «Η εκκλησία αυτή θα λειτουργεί σαν καταφύγιο για παιδιά και γονείς και θα είναι αφιερωμένη στο Γενέθλιο της Παναγίας, που τιμάται στις 8 Σεπτεμβρίου, για να συμβολίζει την ελπίδα για ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Βαρδινογιάννη.

Δείτε τις φωτογραφίες:

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ- ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ – ΠΡ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων "Η Αγία Σοφία" σε μία συμβολική κίνηση παραδίδει στην Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη μια εικόνα της Αγίας Σοφίας

Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β.ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ Ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ "Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ"

Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β.ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ Ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ "Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ"

Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ "ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ" ΤΗΣ "ΕΛΠΙΔΑΣ" ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΣΤΕΛΛΑ

Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ Ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ ΜΕ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

ΑΝΤΡΕ ΣΑΠΕΛ – ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ – ΝΑΝΑ ΜΟΥΣΧΟΥΡΗ – ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ

Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΡΟΥΒΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΙΑ ΖΥΓΟΥΛΗ

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τον εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πασής Ελλάδος Θεοφιλέστατος Επίσκοπο Θεσπιών Συμεών

ΘΑΝΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ "Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ" ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ

Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β.ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ Ο ΕΜΜΑΛΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΣΤΕΛΛΑ

Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ

ΣΙΣΣΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ

ΧΡΥΣΗ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ – ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ – ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ – ΑΛΕΞΙΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ

ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β.ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ , ΠΑΝΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΝΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ – ΠΡ. ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΛΑΤΝΙΚ

ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ – ΜΑΡΕΒΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ, ΑΛΕΞΙΑ ΒΡΑΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β.ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β.ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β.ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ

ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β.ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ, ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΕΡΕΦΟΣ - ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΡΑΦΑΚΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙ ΝΑΤΑΣΣΑ ΛΕΒΕΝΤΗ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΝΑΔΗΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΘΑΝΟΥ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ – ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ – ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση