GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σοκ στην Κομοτηνή: Εξανάγκαζαν το παιδί τους να ζητιανεύει - Περιπλανιόταν μόνο του μέσα στη νύχτα

Μόνο και αβοήθητο εντόπισε 9χρονο σε παιδική χαρά ένας δημότης της Κομοτηνής, λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Το παιδί έμοιαζε καταβεβ...

Μόνο και αβοήθητο εντόπισε 9χρονο σε παιδική χαρά ένας δημότης της Κομοτηνής, λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Το παιδί έμοιαζε καταβεβλημένο και ταλαιπωρημένο, ενώ κατά τη μαρτυρία του, φοβόταν να γυρίσει σπίτι γιατί, όπως είπε, αν δεν συγκέντρωνε αρκετά χρήματα από επαιτεία, μόλις επέστρεφε θα δεχόταν επίθεση από τον σύντροφο της μητέρας του, ο οποίος σε κανένα επίσημο έγγραφο δεν φαίνεται να παρουσιάζεται ως νόμιμος πατέρας.

Ο ίδιος φαίνεται πως συστηματικά κακοποιούσε το ανήλικο με μεταλλικό εξάρτημα σόμπας, αν δεν συγκέντρωνε αρκετά χρήματα.

Όπως είπε ο 9χρονος, δεν ήθελε να ζητιανεύει, ενώ είχε ζητήσει πολλές φορές από τη μητέρα και τον σύντροφό της να τον στείλουν στο σχολείο αλλά εκείνοι δεν του το επέτρεπαν.

Σύμφωνα με τον "Χρόνο", συνελήφθησαν και η 30χρονη μητέρα και ο 25χρονος σύντροφός της, "διότι, νυχτερινές ώρες, σε κεντρικό σημείο της πόλης της Κομοτηνής, βρέθηκε μόνος και αβοήθητος ο ανήλικος γιος τους, ηλικίας 9 ετών".

Η υπόθεση όμως έχει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις όπως αποκαλύπτει ο "Χρόνος" επικαλούμενος την εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης Κωνσταντίνα Μελισσάρη.

Η οικογένεια είναι πολυμελής, με εννιά παιδιά, Ρομά, από το Δροσερό Ξάνθης και ανά τακτά χρονικά διαστήματα μετακινούνται από πόλη σε πόλη. Από το 2010 κιόλας, από τις αρμόδιες υπηρεσίες Ξάνθης, έχουν υπάρξει εκθέσεις ακαταλληλότητας του περιβάλλοντος στο οποίο και μεγαλώνουν τα παιδιά, όπως και καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος της μητέρας. Μητέρα και σύντροφος έχουν άλλωστε απασχολήσει κατ' επανάληψη τις αστυνομικές Αρχές Ξάνθης και Καβάλας, τώρα και της Ροδόπης.

Πρωτοφανές ήταν και το περιστατικό εγκατάλειψης ανήλικου τέκνου, από πλευράς μητέρας, όταν το 2015 είχε εγκαταλείψει την 11χρονη κόρη της δίπλα σε ένα περίπτερο. Τόσο για τη συγκεκριμένη όσο και για άλλες υποθέσεις, έχουν υπάρξει συνολικά τρεις καταδικαστικές υποθέσεις εις βάρος της μητέρας, από τα δικαστήρια Καβάλας και Κομοτηνής.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών πλέον συνεχίζει την επισταμένη έρευνα, προκειμένου να εντοπιστούν τα παιδιά της οικογένειας και να απομακρυνθούν από το νοσηρό αυτό οικογενειακό περιβάλλον. Ύστερα από την απομάκρυνση του 9χρονου, και ένας 5χρονος γιος της οικογένειας, απομακρύνθηκε από την οικογένεια, ενώ γίνεται κι έρευνα για τα υπόλοιπα παιδιά, τα οποία φαίνεται πως έχουν κρύψει η μητέρα και ο σύντροφος είτε σε συγγενείς είτε σε γνωστούς.

Τα δύο παιδιά φιλοξενούνται προσωρινά στο Σισμανόγλειο, ελλείψει ενδιάμεσης δομής φιλοξενίας, μέχρι να βρεθεί ένα μόνιμο ίδρυμα που θα τα φιλοξενήσει, περιθάλψει και προσφέρει ασφαλές καταφύγιο και ζωή με μέλλον.

Πηγή: Xronos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση