GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θρίλερ στην Κύπρο: Οι Τούρκοι συνέλαβαν ψαράδες που επέβαιναν σε κυπριακό αλιευτικό

Στη σύλληψη πέντε ψαράδων που επέβαιναν σε αλιευτικό κυπριακής εταιρείας, το οποίο έπλεε σε διεθνή ύδατα, προχώρησε τον τουρκικό σ...

Στη σύλληψη πέντε ψαράδων που επέβαιναν σε αλιευτικό κυπριακής εταιρείας, το οποίο έπλεε σε διεθνή ύδατα, προχώρησε τον τουρκικό στρατό κατοχής. Το υπό κυπριακή σημαία ψαροκαϊκο βρισκόταν οκτώ ναυτικά μίλια βόρεια του Κορμακίτη όταν προσεγγίστηκε από τουρκικό σκάφος.

Οι πέντε ψαράδες που έχουν συλληφθεί, χωρίς οποιοδήποτε αιτιολογικό, είναι αιγυπτιακής καταγωγής. Αμέσως μετά τη σύλληψη των πέντε ψαράδων, το κυπριακό καΐκι ρυμουλκήθηκε και οδηγήθηκε στο κατεχόμενο λιμάνι της Κερύνειας.

Λίγο πριν από τη σύλληψη του πενταμελούς πληρώματος του σκάφους, ο καπετάνιος πρόλαβε να στείλει σήμα στο Ράδιο Κύπρος και ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ανέφερε ότι έγινε έντονο διάβημα από την κυβέρνηση στα Ηνωμένα Έθνη. Ταυτόχρονα, είπε, οι αρμόδιες υπηρεσίες δραστηριοποιούνται για την απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο, ο Αλίμ Σιντίκ, δήλωσε ότι η Δύναμη ενημερώθηκε για το περιστατικό με το ψαροκάικο και «είναι σε επαφή με τις δυο πλευρές για να βοηθήσει στην επίλυση του θέματος».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής εταιρείας με διακριτική ονομασία, «Group ψαροκάικα», Πάμπος Μιτίδης, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι το σκάφος βρισκόταν σε διεθνή ύδατα, μεταξύ Ακάμα και Κορμακίτη. Πλευρίστηκε από τουρκικό σκάφος με ενόπλους, οι οποίοι ζήτησαν να ανέβουν στο ψαροκάικο για να το ερευνήσουν. Ακολούθως τους ανέφεραν ότι τίθενται υπό σύλληψη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας 'Αριστος Αριστείδου μετέβη στην κατεχόμενη Κερύνεια. Σε άλλες δύο περιπτώσεις τους τελευταίους μήνες, είχε παρενοχληθεί από τουρκικά πολεμικά μια τράτα της εταιρείας, η «Μπουμπουλίνα». Τα σκάφη της Κυπριακής εταιρείας εξορμούν για αλίευση από το λιμάνι της Λεμεσού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κυπριακό αλιευτικό παρενοχλείται από το κατοχικό καθεστώς. Υπενθυμίζεται πως σε άλλες δυο περιπτώσεις τους τελευταίους μήνες, είχε παρενοχληθεί από τουρκικά πολεμικά η τράτα της εταιρείας με την ονομασία "Μπουμπουλίνα".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση