GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ό,τι χαρήκατε, χαρήκατε. Μέσα τα κεφάλια τώρα!

Της Γεωργίας Γκαρδαλίνου Την εβδομάδα που μας πέρασε το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε δια της ψήφου του την...

Την εβδομάδα που μας πέρασε το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε δια της ψήφου του την... διαδικασία υπαγωγής της Ουγγαρίας στο άρθρο 7 της ΣΛΕΕ.
Μετά τους πανηγυρισμούς σύσσωμου του εδώ αποκαλούμενου “συνταγματικού τόξου” στην υπηρεσία των μενουμευρώπηδων περί δημοκρατίας, αντιφασισμού κι άλλων χαρωπών, η “εκδίκηση” των σκεπτικιστών (συμπεριλαμβανομένων και των ΚΚ Πορτογαλίας και Ουγγαρίας) δεν άργησε ούτε βδομάδα.
Για όσους δεν γνωρίζουν αυτόν τον κανόνα προβλέπει την αναστολή των δικαιωμάτων, αλλά όχι των υποχρεώσεων, ενός κράτους μέλους. Είναι γεγονός πως για να έχει ισχύ βέβαια μια τέτοια απόφαση, απαιτείται επίσης η έγκριση του Συμβουλίου της Ευρώπης ομόφωνα, μια λεπτομέρεια που σαφώς την κάνει σπάνια εφαρμόσιμη πρακτικά: στην περίπτωση της Ουγγαρίας, η Πολωνία έχει ήδη δηλώσει ότι θα ασκήσει βέτο στο Συμβούλιο.
Αλλά μετά την Ουγγαρία να’ μαστε κι εμείς.
Τώρα λοιπόν ήρθε η σειρά της Κύπρου, η οποία και απειλείται με την εφαρμογή αυτού του άρθρου, όπως φαίνεται από την παρούσα επιστολή που απεστάλη και υπογράφηκε από τέσσερα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τα πάντα συνδέονται με την μορφή του Μπιλ Μπράουντερ, διαχειριστή των επενδυτικών κεφαλαίων ιδιωτικοποιήσεων στη Ρωσία την δεκαετία του 90, δηλαδή μιλάμε για φίλο του Πούτιν αρχικά, αλλά αργότερα αντίπαλο και υπό έρευνα στη Ρωσία με την κατηγορία της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς. Ο δικηγόρος/λογιστής του, Serghej Magnitsky συνελήφθη και πέθανε πριν από τη δίκη. Ένας παθολογοανατόμος της Οξφόρδης διαπίστωσε ότι τα αίτια ήταν φυσικά, αν και επιδεινώθηκαν από την φυλάκιση, αλλά ακολουθήθηκαν από δυτικές κυρώσεις και φυσικά από ρωσικές κυρώσεις αντίποινα.
Το κεντρικό ζήτημα είναι απλό:
  • Ο Πούτιν δήλωσε στη Φινλανδία, όταν συναντήθηκε με τον Trump, ότι ο Browder χρηματοδότησε το Ίδρυμα Κλίντον με 400 εκατομμύρια δολάρια. Ο αριθμός αυτός είναι νόμιμος δεδομένου ότι για αρκετά χρόνια η Gazprom ήταν μέτοχος.
  • Η Ρωσία απέστειλε επιστολή στην Κύπρο για να παρακολουθήσει τα χρήματα του Browder.
  • Τέσσερις ευρωβουλευτές έχουν απειλήσει την Κύπρο με την εφαρμογή του άρθρου 7, αν δοθεί συνέχεια στην αίτηση της ρωσικής δικαιοσύνης ·
  • .Όλως τυχαίως βεβαίως και οι τέσσερις βουλευτές είναι περιστασιακά στον κατάλογο των 226 μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έρχονται σε επαφή ή επηρεάζονται από την Open Society ανοιχτή κοινωνία του Soros.
  • Προφανώς πρόκειται για μιαν άκρως περίπλοκη και περίεργη ιστορία που δεν θα μας αφήσει να πλήξουμε στα κρύα βράδια του χειμώνα: από όλα έχει ο μπαξές: σύνδεση με τις πονηρές χρηματοδοτήσεις του προεκλογικού αγώνα ΗΠΑ 2016, μεγάλη σπέκουλα οικονομικών γερακιών, Ρωσία και Σώρος. Και για άλλη μια φορά φυσικά τη σκιά των κορακιών της ΕΕ. Και αυτό που θα πρέπει να σκεφθούμε είναι πως και στην προκειμένη περίπτωση του άρθρου 7,δεν έχουμε να κάνουμε μ’ ένα πλαίσιο διαυγές και κρυστάλλινο, αλλά με ένα πολύ γκρίζο, βρώμικο παραμορφωτικό γυαλί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση