GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Την παραπομπή του Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ ζητά ξανά ο εισαγγελέας

Για τρίτη φορά μπαίνει στο «μικροσκόπιο» του Συμβουλίου Εφετών η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ με κεντρικό πρόσωπο τον Ανδρέα Γεωργίου μετά τη πρότα...

Για τρίτη φορά μπαίνει στο «μικροσκόπιο» του Συμβουλίου Εφετών η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ με κεντρικό πρόσωπο τον Ανδρέα Γεωργίου μετά τη πρόταση του εισαγγελέα να παραπεμφθεί σε δίκη ο πρώην επικεφαλής της Αρχής για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος το 2009 που οδήγησε τη χώρα στα μνημόνια.
Πριν από αυτή την εξέλιξη είχαν προηγηθεί δύο απαλλακτικά δικαστικά βουλεύματα και δύο αναιρέσεις από τον Άρειο Πάγο.
Η υπόθεση επανέρχεται τώρα για τρίτη φορά στο Συμβούλιο Εφετών που θα έχει και τον τελευταίο λόγο, καθώς ο εισαγγελέας Στ.Κωσταρέλος, "δείχνει" το εδώλιο στον Α.Γεωργίου για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης όπως έχουν καταγγείλει τα πρώην μέλη της Αρχής Ζωή Γεωργαντά και Νικόλαο Λογοθέτη.
Με αφορμή αυτή την εξέλιξη ο δικηγόρος του κ.Γεωργίου Κωνσταντίνος Παπαδιαμάντης επισημαίνει ότι ο εισαγγελικός λειτουργός εμμένει στη θέση του περί παραπομπής Γεωργίου υιοθετώντας τις καταγγελίες Γεωργαντά- Λογοθέτη ενώ δεν προέβη σε εξέταση ως μαρτύρων Ευρωπαίων αξιωματούχων καθώς η μεθοδολογία προσμέτρησης και του επίμαχου ελλείμματος του 2009 γίνεται σε τήρηση ευρωπαϊκών όρων.
Αναφέρει επίσης ότι στη δικογραφία υπάρχει έγγραφο της Eurostat με το οποίο βεβαιώνεται ότι αυτή έχει εγκρίνει τον υπολογισμό του ελλείμματος για το 2009 ο οποίος υπολογισμός έγινε με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες, οι οποίοι ισχύουν έως και σήμερα.
Παράλληλα, σημειώνει ότι το ύψος του ελλείμματος το έχει αποδεχθεί και η κυβέρνηση αφού με βάση αυτό έχουν ήδη υπογραφεί με τους εταίρους τρεις δανειακές συμβάσεις και έχει χρηματοδοτηθεί η χώρα με δεκάδες εκατομμύρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση