GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ηγέτης των Φιλελευθέρων θέλει κυβέρνηση της κεντροδεξιάς στην Σουηδία - Αποκλείει τη συνεργασία με την εθνικιστική ακροδεξιά

Ο ηγέτης του κόμματος των Φιλελευθέρων της Σουηδίας, ο Γιαν Μπγιέρκλουντ, τόνισε την Κυριακή ότι θέλει να σχηματιστεί κυβέρνηση της κεντρ...

Ο ηγέτης του κόμματος των Φιλελευθέρων της Σουηδίας, ο Γιαν Μπγιέρκλουντ, τόνισε την Κυριακή ότι θέλει να σχηματιστεί κυβέρνηση της κεντροδεξιάς Συμμαχίας, πρόσθεσε όμως ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει χάρη στη συνεργασία με το ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών.
«Θέλω μια κυβέρνηση της Συμμαχίας, αλλά αυτό δεν θα γίνει σε συνεργασία με τους Σουηδούς Δημοκράτες», είπε ο Μπγιέρκλουντ κατά τη διάρκεια υποστηρικτών του κόμματός του.
Οι Φιλελεύθεροι ανήκουν στην τετρακομματική, κεντροδεξιά Συμμαχία, η οποία ισοψηφεί με την κεντροαριστερή συμπολίτευση του σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργού Στέφαν Λεβέν ενώ απομένουν να ενσωματωθούν μόλις 100 από τις 6.004 εκλογικές περιφέρειες.
Καθώς όλα τα κόμματα αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τους Σουηδούς Δημοκράτες, οι κεντρώοι Φιλελεύθεροι ενδέχεται να αποτελέσουν κλειδί στις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης με δεδομένο ότι η πολιτική ισχύς στο επόμενο σουηδικό κοινοβούλιο θα είναι κατακερματισμένη.
Στις εκλογές της Κυριακής, όπως προβλεπόταν, κατέγραψε κέρδη η άκρα δεξιά, με αποτέλεσμα η κεντροδεξιά και ο κεντροαριστερός κυβερνητικός συνασπισμός να μην εμφανίζονται να είναι σε θέση να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία των 349 εδρών του κοινοβουλίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση