GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αγαλματίδια από την αρχαία Παλμύρα εντοπίστηκαν στα Γλυκά Νερά

Δύο αγαλματίδια ανεκτίμητης αξίας, τα οποία εκτιμάται ότι έφτασαν στην Ελλάδα από την αρχαία Παλμύρα της Συρίας, βρέθηκαν την περα...

Δύο αγαλματίδια ανεκτίμητης αξίας, τα οποία εκτιμάται ότι έφτασαν στην Ελλάδα από την αρχαία Παλμύρα της Συρίας, βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε υπαίθριο χώρο στην Αττική.

Όλα ξεκίνησαν από ένα ανώνυμο τηλεφώνημα γυναίκας στον ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα "Έθνος". Η γυναίκα υπέδειξε το σημείο στα Γλυκά Νερά, στο οποίο ανέφερε ότι βρήκε τυχαία κατά τη διάρκεια της βόλτας της αρχαία αντικείμενα. Ο κ. Τσούκαλης εντόπισε τα αγαλματίδια πίσω από ένα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ. Στη συνέχεια ενημέρωσε το Τμήμα Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ασφάλειας Αττικής, το οποίο κατέσχεσε τα αγαλματίδια.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών είναι ότι προέρχονται από την αρχαία Παλμύρα, ο αρχαιολογικός χώρος της οποίας είχε δεχθεί επιδρομή από τζιχαντιστές το καλοκαίρι του 2015 και πολλά αρχαία αντικείμενα είχαν βγει στην παράνομη αγορά. Οι ελληνικές Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να έχουν φτάσει στην χώρα μας δεκάδες έργα τέχνης από τη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση