GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ήττα από την Ρεάλ ο Ολυμπιακός παρά την καλή εμφάνιση - Ανησυχία για ΛεΝτέι

Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός ηττήθηκε πιο δύσκολα απ' ότι μαρτυρά το τελικό 80-6...

Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός ηττήθηκε πιο δύσκολα απ' ότι μαρτυρά το τελικό 80-69 από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η ομάδα του Μπλατ ξέφυγε ακόμη και με διψήφιο αριθμό πόντων στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας κορυφαίους τους Τουπαν, Τσάπμαν και ΛεΝτέι. Η χαλάρωση στο τελευταίο δεκάλεπτο και οι πολλές απουσίες έφεραν τη μεγάλη διαφορά, ενώ δεν αγωνίστηκε στο Β’ μέρος ο Σπανούλης για λόγους ξεκούρασης και αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο ΛιΝτέι.

Όπως και το χθεσινό φιλικό με την Μάλαγα, έτσι κι αυτό με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, είχε... ιδιαίτερο χαρακτήρα για τον Ολυμπιακό. Άλλωστε, ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν είχε στη διάθεσή του τούς Παπανικολάου, Πρίντεζη, Μάντζαρη, Βεζένκοφ, Τίμα, Στρέλνιεκς, Μιλουτίνοφ, Ουίλιαμς - Γκος και Αγραβάνη, ενώ ξεκούρασε και τον Βασίλη Σπανούλη στο δεύτερο ημίχρονο.

Από την πλευρά τους, οι Μαδριλένοι είχαν μεν απουσίες, αλλά όχι τόσες πολλές και βασικών στελεχών (Καμπάτσο, Αγιόν, Ράντολφ, Γιούστα και Ντεκ).

Να σημειώσουμε επίσης πως η ελληνική ομάδα έπαιξε δεύτερο ματς σε ισάριθμες μέρες, ενώ η Ρεάλ δεν είχε χθες (13/9) υποχρέωση.

Ο μεγάλος πονοκέφαλος που προέκυψε, πάντως, από το σημερινό ματς είναι ο τραυματισμός που υπέστη στο δεξί πόδι στην τρίτη περίοδο ο Ζακ ΛεΝτέι και για τον οποίο αναμένονται νεότερα. Πάντως, η πρώτη εικόνα ήταν μάλλον ενθαρρυντική...

Για ένα ακόμη παιχνίδι οι «Πειραιώτες» έδειξαν πως φέτος θα είναι πιο γρήγοροι και πιο επιθετικοί, ενώ είχαν πρωταγωνιστή τον Αξέλ Τουπάν και καλό ξανά τον Κλιντ Τσάπμαν. Η διαφορά αυξήθηκε προς το τέλος με τον Ολυμπιακό να έχει μείνει και χωρίς Σπανούλη-ΛεΝτέι.

Όσον αφορά στην εξέλιξη του αγώνα, ο Ολυμπιακός μπήκε εξαιρετικά στο παρκέ με πολλή διάθεση στην άμυνα και γρήγορο επιθετικό transition. Αυτό είχε ως συνέπεια το γρήγορο 4-12, την ώρα που η Ρεάλ απάντησε με κάποιες λύσεις (9-15) κοντά στο καλάθι. Οι ερυθρόλευκοι με τον Τσάπμαν να αποδεικνύεται ξανά αποτελεσματικός και τον Λαμπρόπουλο να εκτελεί για τρεις έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +9 (14-23).

Η είσοδος του Κάρολ στη δεύτερη περίοδο ανέβασε την Ρεάλ που μείωσε σε 19-23, αλλά ο Ολυμπιακός είχε ξανά τις απαντήσεις. Μάλιστα, με μπροστάρη επιθετικά τον ΛεΝτέι, η διαφορά έφτασε και σε διψήφια επίπεδα (21-31, στο 14') πριν αναλάβει δράση για τους Μαδριλένους ο ορεξάτος Τόμπκινς. Τελικά, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ερυθρόλευκο +5 (38-43).

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν πατημένο το γκάζι και προσπέρασαν αρχικά 44-43 στο 22', με τον Κοζέρ να βάζει τρίποντο λίγο αργότερα για το 52-47.

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε προβλήματα σε δημιουργία και εκτέλεση, ενώ οι άνθρωποί του πάγωσαν στο 28' όταν ο Ζακ ΛεΝτέι βρέθηκε στο παρκέ κι έμοιαζε να πονά.

Ο Τουπάν ξεκόλλησε τους Πειραιώτες σ' ένα διάστημα που ο Μπλατ είχε πάρει την απόφαση να ξεκουράσει τον Σπανούλη και η τρίτη περίοδος έληξε με 62-57 χάρη σε τρίποντο του Ρούντι.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν εξαιρετικά στο τελευταίο δεκάλεπτο και με πρωταγωνιστή σταθερά τον Τουπάν, έτρεξαν σερί 0-7 για το 62-64.

Ο Ρέγιες έβαλε μπροστά την Ρεάλ με 68-66 κι έκτοτε οι Μαδριλένοι έβαλαν τις βάσεις για να φτάσουν τελικά στη φιλική επικράτηση με 80-69.

Τα δεκάλεπτα: 14-23, 38-43, 62-57, 80-69.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Κοζέρ 5 (1), Φερνάντεθ 3 (1), Ρέγιες 11 (7 ριμπάουντ), Γκαρούμπα 5 (4 ριμπάουντ σε 11 λεπτά), Πάντζαρ, Κάρολ 10 (1), Ταβάρες 12 (7 ριμπάουντ), Γιουλ 10 (2), Πρέπελιτς 8 (2), Κούζμιτς 2, Τόμπκινς 14 (2), Τέιλορ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπλατ): Τολιόπουλος 3 (1), Τουπάν 17 (1), Σπανούλης 8 (2), Χάρις 9 (1), Τσάπμαν 11 (5/9 δίποντα, 0/8 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Μιλόσεβιτς, Λαμπρόπουλος 3 (1), Στεφανίδης 2, Ποκουσέφσκι, Μπόγρης 4 (2/6 δίποντα, 7 ριμπάουντ), ΛεΝτέι 12 (4/9 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 4/4 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση