GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έφυγε από τη ζωή η σύζυγος του φυλακισμένου πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν, Ναουάζ Σαρίφ - ΦΩΤΟ

Έφυγε από τη ζωή η Καλσούμ Ναουάζ Σαρίφ, σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ, ο οποίος έχει καταδικασθεί για ...

Έφυγε από τη ζωή η Καλσούμ Ναουάζ Σαρίφ, σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ, ο οποίος έχει καταδικασθεί για διαφθορά και βρίσκεται στη φυλακή, καθώς έπασχε από καρκίνο και είχε πέσει σε κώμα εδώ και μήνες.

Η 68χρονη διαγνώστηκε με λέμφωμα πέρυσι, σχεδόν έναν μήνα αφού ο Ναουάζ Σαρίφ αποπέμφθηκε από το αξίωμά του από το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν, το οποίο έδωσε εντολή να δικαστεί από δικαστήριο αρμόδιο για υποθέσεις διαφθοράς.

Ο νέος πρωθυπουργός της χώρας Ίμραν Καν με ανακοίνωσή του, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του και δήλωσε ότι η κυβέρνηση «σύμφωνα με τη νομοθεσία» θα παράσχει βοήθεια στην οικογένεια,αν και δεν διευκρίνισε αν ο Ναουάζ Σαρίφ ή η κόρη του Μαριάμ θα βγουν από τη φυλακή για να παρευρεθούν στην κηδεία.

Ο Ναουάζ Σαρίφ βρισκόταν στο Λονδίνο με την Καλσούμ όταν δικαστήριο για υποθέσεις διαφθοράς καταδίκασε τον ίδιο σε 10ετή κάθειρξη και τη θεωρούμενη ως πολιτική του διάδοχο, κόρη του Μαριάμ, σε επταετή κάθειρξη για την αγορά πολυτελών διαμερισμάτων στο Λονδίνο τη δεκαετία του ’90.

Πατέρας και κόρη έφυγαν από το πλευρό της Καλσούμ για να επιστρέψουν στο Πακιστάν προκειμένου να συσπειρώσουν τους υποστηρικτές τους ενόψει των φετινών εκλογών της 25ης Ιουλίου, τις οποίες έχασε το κόμμα τους, ενώ νικητής αναδείχθηκε το κόμμα του πρώην αστέρα του κρίκετ Ιμράν Καν. Και οι δύο συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση