GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσιάρας: Από το χρεοκοπημένο παρελθόν τα δήθεν νέα πρόσωπα που εντάχθηκαν στο κυβερνητικό σχήμα

"Τα όσα δήθεν νέα πρόσωπα εντάχθηκαν στο κυβερνητικό σχήμα προέρχονται από το χρεοκοπημένο παρελθόν» σχολίασε ο γραμματέας τη...

"Τα όσα δήθεν νέα πρόσωπα εντάχθηκαν στο κυβερνητικό σχήμα προέρχονται από το χρεοκοπημένο παρελθόν» σχολίασε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τσιάρας σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή τον ανασχηματισμό, κάνοντας λόγο για'' αναδιάταξη θέσεων, χωρίς πολιτικό μήνυμα και περιεχόμενο''.

"Ας μη γελιόμαστε, όσες αναδιατάξεις και αν επιχειρήσει ο Πρωθυπουργός, αυτή η κυβέρνηση δεν διορθώνεται. Καταργείται, με εκλογές", πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Τσιάρας υποστήριξε ότι "ο κ. Τσίπρας επιχείρησε έναν ανασχηματισμό της κυβέρνησης για να διευθετήσει κομματικές ισορροπίες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και να προσφέρει αντίδωρα στον κυβερνητικό του εταίρο που ανέχτηκε με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Κατά τα άλλα, μάταια επιχειρούνται βαθύτερες αναλύσεις. Αυτός ο ανασχηματισμός είναι επιφανειακός και απαντά μόνο στις προσωπικές αγωνίες του κ. Τσίπρα για την επομένη της εκλογικής του ήττας. Στην κοινωνία και τους πολίτες, αυτός ο ανασχηματισμός του κ. Τσίπρα δεν λέει απολύτως τίποτα.".

Ερωτηθείς εάν η ΝΔ πρέπει να συγκροτήσει αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο στη λογική Αριστερά-Δεξιά ο κ. Τσιάρας δηλώνει ότι "η ΝΔ, σε αυτές τις εκλογές, δεν θα πρέπει να επιδιώξει απλά μια ευρεία εκλογική νίκη που θα της δώσει μια επαρκή κοινοβουλευτική πλειοψηφία" αλλά, όπως σημειώνει "οφείλουμε να καταγάγουμε μια στρατηγική νίκη της ΝΔ που σημαίνει ότι πρέπει να σπάσουμε, οριστικά, τα παραδοσιακά στεγανά και να προάγουμε τη δημιουργία μιας πλατιάς κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας".

Αναφορικά με την ανάγκη εθνικής συνεννόησης στη μεταμνημονιακή εποχή, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ υποστηρίζει, στη συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «εθνική συνεννόηση πάνω σε ψευδεπίγραφα αφηγήματα δεν μπορεί να οικοδομηθεί» ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ να «δυσκολέψουν» τη ΝΔ απαντά ότι «η ενδεχόμενη ρητορική του κ. Τσίπρα και η προσχώρησή του στην πολιτική ατζέντα που έχει θέσει ο κ. Μητσοτάκης θα επιβεβαιώσει ότι ο κ. Τσίπρας έχει χάσει την πρωτοβουλία των κινήσεων».

Αναφορικά με τα όσα θα εξαγγείλει στη ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Τσιάρας σημειώνει ότι «το πιο εντυπωσιακό που θα μπορούσε να ακουστεί είναι η πλήρης αλήθεια για τις πραγματικές ευκαιρίες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».

Τέλος, σχολιάζοντας τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και ερωτηθείς για το ποιοι άλλοι νόμοι της κυβέρνησης θα πρέπει να καταργηθούν με κυβέρνηση ΝΔ, ο Κώστας Τσιάρας δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «οφείλουμε να λάβουμε νομοθετικές πρωτοβουλίες για να διορθώσουμε τις στρεβλώσεις που θα αφήσει πίσω της η κρατικίστικη αντίληψη της Αριστεράς», προσθέτοντας ότι «θα καταργηθούν άμεσα «όλοι οι νόμοι που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και καλλιεργούν τις πελατειακές σχέσεις και τις κομματικές εξαρτήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση