GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Την Μέρκελ κατηγορεί ο Σαλβίνι για τα επεισόδια στην Κέμνιτς

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι κατηγόρησε την Άγκελα Μέρκελ ότι φέρει εμμέσως ευθύνες για τα πρόσφατα βίαια επεισ...

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι κατηγόρησε την Άγκελα Μέρκελ ότι φέρει εμμέσως ευθύνες για τα πρόσφατα βίαια επεισόδια στην πόλη Κέμνιτς της Γερμανίας, διότι όπως υποστήριξε η Γερμανίδα καγκελάριος «υποτίμησε» τη δυσκολία της ένταξης εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων στη χώρα της.

«Είναι σαφές ότι η Άγκελα Μέρκελ είχε υποτιμήσει τον κίνδυνο κοινωνικών εντάσεων τα τελευταία χρόνια όταν είχε διαβεβαιώσει ότι υπήρχε θέση για εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς τους ανθρώπους στη Γερμανία», υποστήριξε ο Σαλβίνι — ο οποίος είναι επίσης αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ιταλίας και επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος της Λέγκας — αναφερόμενος στα επεισόδια στην Κέμνιτς, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξής του που μεταδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας από το γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Deutsche Welle.

«Θυμάμαι πολύ καλά τι είχε γίνει εκείνη τη διαβόητη νύχτα (...) στην Κολονία και αλλού», πρόσθεσε.

Ο Σαλβίνι προφανώς αναφερόταν στις καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος πολλών γυναικών για τις οποίες κατηγορήθηκαν μετανάστες και πρόσφυγες την 31η Δεκεμβρίου 2015 στην Κολονία. Εκείνο το συμβάν άλλαξε τελείως το πώς η γερμανική κοινή γνώμη έβλεπε τους μετανάστες και την πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ απέναντί τους.

Η γερμανική ακροδεξιά έχει κάνει εδώ και μία εβδομάδα πολλές συγκεντρώσεις στην ανατολικογερμανική πόλη Κέμνιτς, εναντίον των αιτούντων άσυλο και της πολιτικής της Μέρκελ για το ζήτημα των προσφύγων και των μεταναστών, μετά τη δολοφονία ενός Γερμανού με μαχαίρι. Για τον φόνο έχουν συλληφθεί και θεωρούνται οι βασικοί ύποπτοι ένας Ιρακινός και ένας Σύρος, αμφότεροι αιτούντες άσυλο.

Εξάλλου, ο Σαλβίνι υποστήριξε ότι η άνοδος του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) αποτέλεσε μια «ξεκάθαρη αντίδραση» σε αυτό που επέμεινε να χαρακτηρίζει λάθος κρίσης της Μέρκελ και της κυβέρνησής της ως προς τις δυνατότητες της χώρας για την υποδοχή και τη φιλοξενία προσφύγων.

«Αυτή είναι η απάντηση που θέλουν να δώσουν πολλοί δυσαρεστημένοι Γερμανοί», έκρινε ο Σαλβίνι, ο οποίος έχει πει επανειλημμένα ότι η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας έχει σκοπό να μειώσει στο μηδέν τον αριθμό των μεταναστών και των προσφύγων που φθάνουν στις ιταλικές ακτές μέσω της Μεσογείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση