GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μάτις: Μοναδική ευκαιρία για τους Σκοπιανούς να αξιοποιήσουν το δημοψήφισμα

Την ΠΓΔΜ και την Ελλάδα για την επίτευξη της Συμφωνίας των Πρεσπών συνεχάρη ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις, μετά τη συνάντηση που...

Την ΠΓΔΜ και την Ελλάδα για την επίτευξη της Συμφωνίας των Πρεσπών συνεχάρη ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις, μετά τη συνάντηση που είχε στα Σκόπια με τον πρωθυπουργό της χώρας Ζόραν Ζάεφ, ενώ παράλληλα επανέλαβε τη στήριξη των ΗΠΑ στη Συμφωνία.
Όπως επεσήμανε, η έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών στο επικείμενο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στην ΠΓΔΜ θα εξασφαλίσει την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.
Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στην ΠΓΔΜ στις 30 Σεπτεμβρίου, ο κ. Μάτις σημείωσε ότι οι πολίτες της χώρας έχουν μία μοναδική ευκαιρία να αξιοποιήσουν το δημοψήφισμα και τους κάλεσε να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες.
Επίσης, υπενθύμισε όσα είπαν ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ και η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, κατά τις πρόσφατες επισκέψεις τους στα Σκόπια και ιδίως την αναφορά τους ότι η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας ανοίγει τις πόρτες για ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα Σκόπια, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ.
Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση